Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Mirna Malinar

Duh tame

  • Nakladnik: Izvori
  • 08/2009.
  • 510 str.,
  • ISBN 9789532033335
  • Cijena: 23.23 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Roman koji postmodernističkim načinom spaja drevnu prošlost sa sadašnjošću - život i tragični kraj manjeg prapovijesnog plemena u Lici - nastanjenog u polju uz rijeku ponornicu ispod brda Vatinovac koje u nutrini skriva veliku, mističnu i prekrasnu špilju Bezdanjaču - spaja s pričom o životnim prekretnicama mladog speleologa, otkrivača špilje s njezinim sudbonosnim sadržajem.

U zanimljivoj i izvrsno napisanoj priči oživljeni su likovi koje brzo prihvaćamo, vežemo se uz njih i nećemo ih zaboraviti. Život čitavog sela pratimo u likovima Vjehora, Etara, Anaie, Pletora, Aplo, Velsone... Mnoga od tih imena doista su poznata iz kasnijih rimskodobnih natpisa. Nijema imena s kamenih natpisa pretočena su u ovom romanu u žive likove, predstavljene u njihovom radu, brigama, čežnjama i spoznajama – u vrijeme masovnog prodora nadmoćnih ratnika iz posve druge kulture sa sjevera…

Tri tisuće godina kasnije, speleolozi i arheolozi otkrivaju materijalna svjedočanstva tih događanja. Na njihovoj podlozi, kao i na snovidnom mističnom doživljaju mladog speleologa, kojim je premostio tisućljeća, ispredena je ova potresna i duboko humana pripovijest iz prapovijesti.

Oni koji su čitali serijal "Djeca zemlje" od Jean Auel ("Pleme spiljskog medvjeda", "Dolina konja", "Lovci na mamute", "Ravnice povratka", "Vatreni kamen") uživat će u čitanju i ovog romana.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –