Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Hunter S. Thompson

Hell’s angels : Neobična i zastrašujuća saga

  • Nakladnik: Šareni dućan
  • Prijevod: Miroslav Nikolac
  • 08/2009.
  • 288 str., meki uvez
  • ISBN 9789536683956
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Mitska slika o Hell's Angelsima kao modernim jahačima na čeličnim konjima, slobodarskim kraljevima ceste u stalnoj, "od zore do sumraka", potrazi za akcijom, ali i zastrašujućim čudacima, nasilnicima, cugerima i silovateljima, poznata je čitateljima bilo kojih američkih novina.

Njihov krvlju, alkoholom i spermom obilježen imidž je isto tako, dobrim dijelom i zbog ove knjige, postao poznat i čitateljima širom svijeta, jer je legendarni Hunter S. Thompson, najodvažniji beskompromisni američki novinar i pisac, ovdje iznio brutalnu istinu o Anđelima pakla, bez osude i kritike bilo koga, ali i bez uvijanja i dodvoravanja bilo kome!

Ova hiperrealistična slika ozloglašenog svijeta prokletih kojemu se većina ne bi usudila ni približiti neobična je mješavina nepristrane reportaže, pomne analize, insiderskih detalja i živopisnih priča, a rezultat je Thompsonova sumanuto hrabrog istraživanja i gotovo dvogodišnjeg življenja s bučnim i nasilnim motoristima-odmetnicima. Ako je i postojao još netko dovoljno sposoban da napiše "prvi zdravorazumski pristup fenomenu motorističkih bandi", očigledno nije poput Thompsona bio i dovoljno lud za jedan takav naizgled nemoguć i potencijalno iznimno opasan zadatak.

Jer Angelsi su "totalno drukčiji od drugih", žive svoj život mimo svih uobičajenih regula, i s ponosom kažu: "Mi smo potpuni izopćenici - marginalci okrenuti protiv društva. I takvi želimo ostati. Ako je nešto dobro, mi se tome smijemo. Mi se prema svijetu ponašamo kao stoka i svijet se prema nama ponaša jednako..."

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Hunter S. Thompson meets a Hell's Angel, 1967: CBC Archives –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –