Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Mladen Šolić

Ljepota različitosti : Ekološki uzroci biološke ranolikosti na Zemlji

  • Nakladnik: Izvori
  • 10/2009.
  • 288 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532033298
  • Cijena: 21.24 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Zanimljiva i važna knjiga istaknutog ekologa, redovnog sveučilišnog profesora, stručnjaka za ekološke teme, istraživanje i zaštitu prirode, posebice mora.

Priroda nas uvijek oduševljava svojom različitošću koja je čini toliko lijepom i zavodljivom. Međutim, različitost prirode nije samo zalog njene ljepote, ona je zalog i njenog opstanka! Različitost je ono što prirodu čini zdravom, stabilnom i otpornom na poremećaje kojima je izložena. Različitost je polica životnog osiguranja prirode. Čitajući ovu knjigu saznat ćete i zašto.

Utjecaji čovjeka na biosferu - smanjivanje i uništavanje prirodnih staništa, klimatske promjene, prekomjerno iskorištavanje živih resursa, zagađenje okoliša, unošenje vrsta stranih nekom staništu - dostigli su zabrinjavajuće razmjere. Jedna od važnih posljedica navedenih utjecaja je smanjenje biološke raznolikosti na Zemlji.

Smisao ove knjige je jednostavnim jezikom i uz korištenje brojnih analogija objasniti čitateljima, koji nemaju posebno biološko i ekološko predznanje, kako diše priroda. Zašto ubrzano nestaju vrste na Zemlji? Zašto je biološka raznolikost tako važna? Kakve mogu biti posljedice nestanka vrsta za funkcioniranje ekosustava, pa i za samog čovjeka? Kako u budućnosti zaštititi ekosustave i održati biološku raznolikost? Gdje su glavni problemi i ima li uopće konačnih rješenja?

Na ova, ali i mnoga druga pitanja, pronađite odgovor u ovoj knjizi.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –