Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Carol Ritberger

Iscjeljenja se događaju uz vašu pomoć : Razumijevanje skrivenih značenja bolesti

  • Nakladnik: Dvostruka duga
  • Prijevod: Aleksandra Mihaljević Barlović
  • 10/2009.
  • 240 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532870244
  • Cijena: 19.91 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Je li bolest doista posljedica isključivo vanjskih čimbenika kao što su virusi, bakterije ili onečišćivači iz okoliša koji napadaju tijelo ili je posrijedi nešto više? Je li istina da um i tijelo oponašaju i odražavaju jedno drugo tako da ono što utječe na jedno, utječe i na drugo? Je li moguće da je bolest način na koji nam duša daje do znanja da nešto od onoga što mislimo, činimo ili govorimo ugrožava ono što uistinu jesmo?

Dr. Carol Ritberger u svojoj knjizi pruža odgovore na ta i još mnoga druga pitanja te otkriva skrivena značenja bolesti kao što su dijabetes, rak, srčana bolest, reumatoidni artritis, fibromijalgija, sindrom kroničnog umora, depresija i glavobolja. Ne razmatra samo simptome, već i podrijetlo; ne djeluje sa stajališta liječenja, već iscjeljivanja.

Autorica istražuje složene odnose emocija, stavova i vjerovanja te pruža prikaze kako bi vam otkrila gdje te otponce energetski zadržavate u organima, žlijezdama, mišićima i kralježnici. I najvažnije - ova knjiga otkriva kako se možete iscijeliti jednostavnom promjenom misli, stavova i obrazaca.

 
"Svrha ove knjige je jednostavna: usredotočena je na iscjeljivanje i postupke samoiscjeljivanja. Međutim, to nije uvijek lako jer na vaš pristup tom procesu snažno utječu vaša opažanja.

Dopustite da objasnim: ako bolest shvaćate kao posljedicu djelovanja vanjskih čimbenika poput virusa, bakterijskih infekcija, onečišćivača iz okoliša ili konzumiranih tvari, vaš će pristup iscjeljivanju biti uglavnom usredotočen na potrebe tijela. Ako bolest shvaćate kao oblik psihološke naplate svojega grijeha, teško ćete je shvatiti kao mogućnost da naučite više o sebi, kao snažan katalizator promjene onoga što vam u životu uzrokuje bol i patnju. Ako očekujete da vas drugi iscijele i vjerujete u iluziju terapijske univerzalnosti, ne shvaćate da je bolest vaša individualna težnja cjelovitosti. I, najvažnije, ako smatrate da je bolest samo ono očito, izgledi vašeg uspješnog samoiscjeljivanja znatno su smanjeni jer ono očito nije najvažnije. Važni su temeljni čimbenici koji snažno utječu na svaki vid vašega života.

Bolest proizlazi iz onoga što je duboko u ljudskoj psihi - misli, emocija, stavova, vjerovanja, opažanja i osnovnih tema koje utječu na naše razmišljanje, naš stav o sebi, uzroke naših ponašanja, naš osjećaj stvarnosti i vjerovanje da možemo ili ne možemo iscijeliti sebe. Bolest odražava priče našega života i otkriva kako je uvjetovanje utjecalo na naš doživljaj vlastitoga jastva. I ne pogađa samo tijelo već utječe i na um, energetsko tijelo te dušu. Na određeni način predstavlja psihospiritualnu nepovezanost tih elemenata te nas upućuje na promjene koje moramo ostvariti ako želimo ozdraviti.

Putem povezanosti duše, uma i tijela bolest otkriva gdje energetski pohranjujemo negativne emocije u svojim organima, žlijezdama i mišićima, te gdje u svojoj kralježnici zadržavamo strahove i vjerovanja. Budući da obuhvaća više no što je oku vidljivo, svoj pristup moramo proširiti od bavljenja samo potrebama tijela do usredotočenja izvora koji je odgovoran za nepovezanost - um. Bez promjene mentalnog stanja duša, energetsko tijelo i tjelesno jastvo i dalje će biti prepušteni na milost i nemilost čimbenika koji su duboko u ustrojstvu uma."

( iz Uvoda knjige )

 



© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –