Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Irena Plejić Premec Jasna Kohnert Stavenhagen

Tajni život boja

  • Nakladnik: AGM
  • 12/2009.
  • 62 str., meki uvez
  • ISBN 9789531743662
  • Cijena: 98.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Svako umjetničko djelo ima svoju priču. Pa ipak, ima ljudi koji umjetnost ne smatraju uzbudljivom. Koja šteta! Dokazat ćemo vam to na stranicama koje slijede. Zajedno ćemo tražiti priče i otkrivati tajne iz svijeta lijepih umjetnosti.

Pokušat ćemo objasniti neke od važnijih tema iz povijesti umjetnosti, a osim uma zaposlit ćemo i ruke. Ovom ćemo se prigodom baviti bojama.

Potraga za najstarijim, najljepšim i najdragocjenijim bojama odvest će nas na put oko svijeta. Hodočastit ćemo Australijom, letjeti do Afganistana, otkriti Ameriku, u neprohodnim planinama Pamira posjetiti rudnike boje čije je ime lijepo poput stiha: «Ona koja dolazi preko mora.»

Otkrit ćemo zatim tajnu zabranjenoga kineskog porculana i ispripovijedati priče o najskupljem začinu na svijetu te o crvenoj boji koja nestaje. A kad se malo odmorimo od puta i šarenila dojmova, upustit ćemo se u eksperimentiranje bojama.

Irena Plejić Premec je novinarka i urednica (1968). Diplomirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Urednica u Obrazovnom i dječjem programu HR-a 1994–2013, potom urednica u Odjelu Obrazovanje i znanost. Autorica je i urednica emisije Jezik i predrasude te serijala iz povijesti znanosti i kulture u emisiji Minijature za radoznale. Pokrenula je, uređivala i vodila emisije Književni utorak i Punoglavci te uređivala emisiju Govorimo hrvatski.

Bila je suautorica i scenaristica emisija za djecu E, baš me zanima i Zagrlimo Europu. Autorica je edukativnoga projekta Umjetnost za djecu, iz kojega je nastalo šest istoimenih nagrađivanih knjiga s CD-ima i više od 50 radijskih emisija. (Iz Leksikona radija i televizije.)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

Najava • 13.11.2009.

Subota na Interliberu

– Pretraži sve knjige –