Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Irena Plejić Premec Jasna Kohnert Stavenhagen Danijel Srdarev

Umjetnost za djecu : Četiri godišnja doba (+CD)

  • Nakladnik: AGM
  • 11/2010.
  • 63 str., meki uvez s ovitkom
  • ISBN 9789531743853
  • Cijena: 13.01 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Nakon toga Moderna vremena ne ažuriraju cijene - preporučamo da točnost cijene i dostupnost knjige (pogotovo starijih izdanja) provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Svako umjetničko djelo ima svoju priču. Pa ipak, ima ljudi koji umjetnost ne smatraju uzbudljivom. Koja šteta! Dokazat ćemo vam to na stranicama ove knjige. Zajedno ćemo tražiti priče i otkrivati tajne iz svijeta lijepih umjetnosti.

Pokušat ćemo objasniti neke od važnijih tema iz povijesti umjetnosti, a osim uma zaposlit ćemo i ruke. Ovom ćemo se prigodom odmarati oči na lijepim krajolicima.
 
Pozvat ćemo vas da uronite u vlastita sjećanja i potražite u njima mjesta koja su obilježila vaš život. Posjetit ćemo zajedno neobičnu zemlju koja istodobno postoji i ne postoji i upoznati slikara na čijim su se platnima susretale planine i obale udaljenih krajeva; njegove ćemo slike pokušati čuti, omirisati, okusiti i osjetiti tijelom i duhom.

Na kraju ćemo vam dati nekoliko kratkih savjeta koji će vam pomoći da postanete bolji pejzažist.

***

Jasna Kohnert Stavenhagen rođena 1968. godine u Zagrebu. Diplomirala povijest umjetnosti i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Restauraciju učila u Londonu (Compton Hall Restauration), Firenci (Restauratorski institut Palazzo Spinelli) i Trstu (Restauratorska radionica Collosimo), radila kao suradnik Zavoda za restauriranje RH, sudjelovala u restauratorskim projektima MUO kao samostalni restaurator i bila zaposlena u Uredu za upravljanje imovinom Republike Hrvatske kao restaurator u sklopu pripadajuće restauratorske radionice. Od 1998. živi u Berlinu gdje radi kao vanjski suradnik u više privatnih restauratorskih radionica. Od godine 2005. povremeni je stručni suradnik Hrvatskoga radija, gdje sudjeluje u emisijama iz književnosti i umjetnosti.

Irena Plejić Premec rođena 1968. godine u Zagrebu. Diplomirala komparativnu književnost i etnologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nakon fakulteta radi kao vanjski suradnik Instituta za etnologiju i folkloristiku i Instituta za Ivo Pilar u Zagrebu na domaćim i međunarodnim projektima iz područja ratne i prognaničke etnologije i objavljuje nekoliko stručnih radova. Od 1993. godine radi kao urednica u Obrazovnom i dječjem programu Hrvatskoga gdje uređuje programe iz književnosti i jezika.

Bila je autorica i urednica popularnih radijskih emisija "Književni utorak" i "Govorimo hrvatski" (istoimena knjiga objavljena je 1997. godine), a od 2008. godine autorica je i urednica emisije "Jezik i predrasude". Uređivala je emisiju za djecu "Punoglavci" i uz M. Makovec bila scenaristica i autorica radijskog serijala "E, baš me zanima". Stalna je kolumnistica obiteljskog magazina "Mama i beba".

Danijel Srdarev
, rođen 13 kolovoza 1981. u Šibeniku, akademski je slikar-grafičar. Uz grafiku, slikarstvo i kiparstvo bavi se kontinuirano i ilustracijom od 2001. Do sada je objavio četiri ilustrirane knjige za djecu i ilustracije u brojnim publikacijama. Ostvario je devet samostalnh izložbi, te sudjelovao na preko pedeset skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Realizirao je tri autorske umjetničke knjige.

U odnosu na godine može se reći da je već dosad Srdarev dobio brojna priznanja i nagrade. Godine 2004. JBBY - a (Japanese Board on Books for Young People) poziva ga na sudjelovanje na četiri izložbe u Japanu - Tokyo u kategoriji excellent artist, odabran na 19. Bijenalu ilustracije u Bratislavi u konkurenciji autora iz cijelog svijeta.

Irena Plejić Premec je novinarka i urednica (1968). Diplomirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Urednica u Obrazovnom i dječjem programu HR-a 1994–2013, potom urednica u Odjelu Obrazovanje i znanost. Autorica je i urednica emisije Jezik i predrasude te serijala iz povijesti znanosti i kulture u emisiji Minijature za radoznale. Pokrenula je, uređivala i vodila emisije Književni utorak i Punoglavci te uređivala emisiju Govorimo hrvatski.

Bila je suautorica i scenaristica emisija za djecu E, baš me zanima i Zagrlimo Europu. Autorica je edukativnoga projekta Umjetnost za djecu, iz kojega je nastalo šest istoimenih nagrađivanih knjiga s CD-ima i više od 50 radijskih emisija. (Iz Leksikona radija i televizije.)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –