Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Irena Plejić Premec Jasna Kohnert Stavenhagen

Okvirno o okviru

  • Nakladnik: AGM
  • 01/2010.
  • 62 str., meki uvez s ovitkom
  • ISBN 9789531743693
  • Cijena: 98.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Svako umjetničko djelo ima svoju priču. Pa ipak, ima ljudi koji umjetnost ne smatraju uzbudljivom. Koja šteta! Dokazat ćemo vam to na stranicama koje slijede. Zajedno ćemo tražiti priče i otkrivati tajne iz svijeta lijepih umjetnosti.

Pokušat ćemo objasniti neke od važnijih tema iz povijesti umjetnosti, a osim uma zaposlit ćemo i ruke. Osim toga pokazat ćemo vam i nekoliko trikova koji će vam pomoći da sami otkrijete zašto je nešto umjetničko djelo, a nešto samo loša kopija.

Ovom ćemo se prigodom baviti okvirima.

Prošetat ćemo kroz različita povijesna i umjetnička razdoblja, ispričati priču o jednom od najskupocjenijih okvira na svijetu, o svađi u poznatoj prodavaonici slika u Parizu, slavnoj galeriji i još slavnijem piscu, posjetiti ćemo majstorsku radionicu u Firenci i naučiti kako se se odviri ukrašavali u šesnaestome stoljeću u Italiji da bismo na kraju otkrili veliku tajnu Zlatnog okvira i naučili vas kako da sami napravite svoj originalni i jedinstveni okvir za sliku.

Irena Plejić Premec je novinarka i urednica (1968). Diplomirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Urednica u Obrazovnom i dječjem programu HR-a 1994–2013, potom urednica u Odjelu Obrazovanje i znanost. Autorica je i urednica emisije Jezik i predrasude te serijala iz povijesti znanosti i kulture u emisiji Minijature za radoznale. Pokrenula je, uređivala i vodila emisije Književni utorak i Punoglavci te uređivala emisiju Govorimo hrvatski.

Bila je suautorica i scenaristica emisija za djecu E, baš me zanima i Zagrlimo Europu. Autorica je edukativnoga projekta Umjetnost za djecu, iz kojega je nastalo šest istoimenih nagrađivanih knjiga s CD-ima i više od 50 radijskih emisija. (Iz Leksikona radija i televizije.)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –