Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Orson Skot Kard

Govornik za mrtve

  • Nakladnik: Izvori
  • Prijevod: Vojislav Despotov
  • 03/2010.
  • 376 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532033441
  • Cijena: 21.24 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Nastavak znanstveno-fantastičnog romana "Enderova igra" u kojem čovječanstvo uništava inteligentne kukce, jedinu civilizaciju koju je našao u svemiru. Tisuću petsto godina kasnije, u "Govorniku za mrtve", glavni junak iz prethodnog romana (još uvijek živ, jer veći dio tog vremena putuje svemirom relativističkim brzinama) dolazi na jedan nedavno otkriveni planet, na kojem je prije ljudi-kolonista već postojala autohtona inteligentna vrsta…

Susret s drugim inteligentnim bićima, tema kontakta, jedna je od češćih tema znanstvene fantastike. "Govornik za mrtve" jedna je od takvih.

Ender Wiggin, mladi genijalac kojeg smo upoznali u "Enderovoj igri", sad dobiva priliku da se iskupi za svoje ranije djelovanje, kada je, i ne bijući toga svjestan, uništio jednu izvanzemaljsku rasu. Bijaše to, shvatili su ljudi kasnije, velika šteta i za čovječanstvo. I kad su kolonisti na planetu Luzitaniji otkrili nepoznatu rasu, Ender se želio iskupiti za grijehe mladost.

A na svim međuzvjezdanim putovanjima, kao Govornik za mrtve, još uvijek nosi čahuru sa živom maticom, spašenu prije uništenja svijeta kukaca…

Kao nastavak "Enderove igre", ovaj je roman najbolje autorovo djelo cijelog (kasnijeg) ciklusa. U ovom opsežnom i ambicioznom roman obrađuje se susret raznih inteligentnih vrsta sa stanovišta i kolonista i političara i etnologa i biologa i Crkve i… umjetne inteligencije.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –