Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Michelle Perrot

Moja povijest žena

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • Prijevod: Vesna Čaušević Kreho
  • 10/2010.
  • 221 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789536927487
  • Cijena: 19.91 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

„Moja“ povijest žena zapravo je „naša“ povijest žena. Povijest odnosa između muškaraca i žena.

Kako se mijenjaju izgledi, spolnost, majčinstvo? Kada je rođena želja za djetetom? Imaju li ljubavne priče povijest? Je li prostitucija uistinu „najstariji zanat na svijetu“? Koju su ulogu odigrale religije u životu žena? Zašto su se spaljivale vještice? Zašto je pristup znanju, čitanju i pisanju bio tako težak? Kako su se izmijenili oblici rada? Zašto su politika i stvaralaštvo, naročito umjetničko, tako teško dostupni i zatvoreni za žene?

Možemo li govoriti o „spolnoj revoluciji“ u drugoj polovici dvadesetog stoljeća? Je li ona plod moderniteta? Želje žena? Koju su ulogu one odigrale u tim promjenama? Koje je značenje feminiz(a)ma?

Ova knjiga, nastala kao ishod niza emisija koje je prenosila France Culture, pokušava prikazati borbu žena da postoje s punim pravima, jednake muškarcima, borbu koja se mora voditi i danas...

***

Michelle Perrot je profesor emeritus suvremene povijesti na sveučilištu Paris-VII. Zajedno s Georgesom Dubyjem uređivala je djelo „Histoire des fannies en Occident, de I'Antiquite a nos jours“ (Povijest žena na zapadu od Antike do naših dana).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –