Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
German Sadulajev

Ja, Čečen!

  • Nakladnik: Edicije Božičević
  • Prijevod: Žarko Milenić
  • 11/2010.
  • 177 str., meki uvez
  • ISBN 9789536751617
  • Cijena: 17.92 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Knjiga se sastoji od pripovijesti "Jedna lasta ne čini proljeće", "Zašto ne pada nebo" i "Kada su se probudili tenkovi" te još šest priča posvećenih ratovima u Čečeniji i po mnogo čemu zasnovanim na biografiji samog autora. To nije samo knjiga o ratu već lirsko predivo kavkaskih legenda, priča i sjećanja ljudi upletenih u krvavi kovitlac rusko-čečenske tragedije.

Nakon što je objavio knjigu "Ja, Čečen!" kritičari su Sadulajeva proglasili književnim otkrićem godine.

Prijevod Žarka Milenića opskrbljen je i nužnim kulturološkim napomenama i objašnjenjima.


***

German Sadulajev je rođen 1973. godine u selu Šali, u Čečensko-Inguškoj republici u SSSR. Otac mu je Čečen a majka Ruskinja, zapravo terska kozakinja (s rijeke Terek). Godine 1989. pošao je u Lenjingrad s namjerom da studira novinarstvo. Tamo je u listu za mlade objavljivao članke. U zadnji čas se predomislio i upisao pravo. Danas živi i radi u Sankt Peterburgu kao odvjetnik.

Svoje prvo djelo, pripovijest, "Jedna lasta ne čini proljeće" napisao je  2001. godine i prvo je bila objavljena na internetu. Autor ju je poslao raznim izdavačima, no samo je jedan  izdavač bio zainteresiran - "Ultra-Kultura" iz Jekaterinburga. Urednik je obećao Sadulajevu objaviti knjigu ako napiše još nekoliko proza te je tako  2006. godine objavljena  knjiga pod naslovom  „Ja - Čečenec!".


© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –