Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jevgenij Valerjevič Griškovec

Košulja

  • Nakladnik: Edicije Božičević
  • Prijevod: Fikret Cacan
  • 11/2010.
  • 197 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789536751624
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Jedan dan u moskovskom životu mladoga arhitekta Sanje, dan u kojemu se sve prelama: i poslovna karijera i prijateljstvo, neočekivana velika ljubav... a na kraju i odnos prema glavnom gradu u kojemu se on, kritični provincijalac, pokušava probiti.

Duhovitim stilom, koji odražava živahnost ruske metropole, poznati pisac i slavni kazališni redatelj Jevgenij Griškovec opisuje dramatičnu zaljubljenost koja obuzima mladića u razdoblju kada ima poslovnih problema, ali i privatnih s prijateljem iz mladosti Maksom.

Pozadinu priče čini grad u kojemu ćete naći "tisuću fanatika bilo čega na svijetu". A žena oko koje se sve vrti obećava svojom pojavom da život ima smisla, da može biti i nešto ljepše od najtajnijih snova. Samo,  zašto taksiji potrošenih guma tako jure zaleđenom Moskvom... i zašto ih cijeli dan prati Mercedes zatamnjenih stakala...

***

Jevgenij Valerjevič Griškovec (Kemerovo, Rusija, 1967.), popularni ruski prozaist, dramatičar, kazališni redatelj i glazbenik, u Rusiji znan kao Čovjek orkestar. Završio je gimnaziju i Filološki fakultet u Kemerovu. Poznat je postao postavljanjem svojih duhovitih drama u kazalištu: "Kako sam pojeo psa" (1998.),  "Istodobno" (1999.), "Titanic" (2007.) i dr., u čijim postavama se pojavljuje kao glumac, redatelj i producent. Objavio je romane "Košulja" (2004.) i "Asfalt" (2008.), pripovijest "Rijeke" (2005.), zbirke priča "Daščica" (2006.) i "Moji tragovi" (2007.), dnevnike "Godina života" (2008.) i "Produženje života" (2009.) i putopis iz SAD "A...a" (2010.).

Prevođen je na mnoge svjetske jezike, a dobitnik je i više književnih nagrada. Glumio je zapažene uloge u nizu ruskih filmova i snimio više glazbenih albuma s grupom "Bigudi". Od 1998. živi u Kalinjingradu, putujući Rusijom i Europom sa svojim teatrom "Loža".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –