Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Paul Auster

Nevidljivo

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Marko Maras
  • 05/2011.
  • 173 str., meki uvez
  • ISBN 9789533192130
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

I trinaesti roman Paula Austera za pozornicu ima New York. Radnja počinje u proljeće 1967., u doba obilježeno ratom u Vijetnamu i političkim previranjima, kada dvadesetogodišnji Adam Walker, ambiciozan pjesnik i student Sveučilišta Columbia, susreće misteriozna Francuza Rudolfa Borna, gostujućeg profesora na Columbiji i njegovu zavodljivu djevojku Margot.

Uskoro, Walker će postati dio opasna ljubavnog trokuta, mreže odnosa koji će dovesti do iznenadna i nasilna raspleta što će mu zauvijek promijeniti život.

U četiri povezana dijela, tri različita pripovjedača vode nas kroz "Nevidljivo", kroz njegovo vrijeme (od 1967 do 2007.) i njegova mjesta (od New Yorka i Pariza do udaljenog karipskog otoka), dovodeći nas, u konačnici, do onoga što smo znali – Auster je pisac kojemu se ne može odoljeti.

Roman mladenačke snage i žestine, neobuzdane erotske gladi i neumorne potrage za pravdom.

Paul Auster rođen je u Newarku, država New Jersey 1947. godine. Englesku i komparativnu književnost diplomirao je na Sveučilištu Columbija, zatim je četiri godine radio kao književni prevoditelj u Parizu. Svjetsku popularnost i sveopće priznanje kritike stekao je "Njujorškom trilogijom", koju tvore tri kratka romana: "Stakleni grad", "Duhovi" i "Zaključana soba". Napisao je više od 15 romana, nekoliko knjiga autobiografskih zapisa i zbirki poezije. Napisao je više scenarija, među njima i za film "Dim" (Smoke, 1995) Waynea Wanga, koji se smatra kultnim ostvarenjem 1990-ih. Neke od njih je i sam režirao (Lulu na mostu, Inner Life of Martin Frost). 

Godine 2013. objavio je odabranu prepisku s nobelovcem J. M. Coetzeejem "Here and Now: Letters 2008–11", a 2017. opsežni "4321", prvi roman nakon sedam godina. Knjige su mu prevedene na 35 svjetskih jezika. Živi u Brooklynu, država New York, sa ženom Siri Hustvedt, također književnicom i dvoje djece.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –