Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Paul Auster

Sunset Park

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Mia Pervan
  • 01/2012.
  • 194 str., meki uvez
  • ISBN 9789533193892
  • Cijena: 119.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Već sedam godina Miles Heller bježi Amerikom. Mračna tajna natjerala ga je da napusti obitelj, studij, New York i sebe pa u dvadeset i osmoj godini, u zemlji koja proživljava recesiju i prekomorski rat, on živi od njezina raspada: na Floridi prazni kuće koje su bivši stanari bili prisiljeni prepustiti bankama.

Jedino što može spasiti Milesa Hellera jest ljubav, ali i ona, kada se dogodi, bit će zabranjena - tek još jedan razlog za bijeg, natrag u New York, u Sunset Park.

"Sunset Park" roman je promjene, potrage i pronalaska, u kojem će Paul Auster naselit staru napuštenu kuću na Sunset Parku četirima likovima i pretvoriti je u jezgru cijeloga jednog ranjenog svijeta, satkanog od ljubavi, gubitka, kajanja i osvete.

Paul Auster rođen je u Newarku, država New Jersey 1947. godine. Englesku i komparativnu književnost diplomirao je na Sveučilištu Columbija, zatim je četiri godine radio kao književni prevoditelj u Parizu. Svjetsku popularnost i sveopće priznanje kritike stekao je "Njujorškom trilogijom", koju tvore tri kratka romana: "Stakleni grad", "Duhovi" i "Zaključana soba". Napisao je više od 15 romana, nekoliko knjiga autobiografskih zapisa i zbirki poezije. Napisao je više scenarija, među njima i za film "Dim" (Smoke, 1995) Waynea Wanga, koji se smatra kultnim ostvarenjem 1990-ih. Neke od njih je i sam režirao (Lulu na mostu, Inner Life of Martin Frost). 

Godine 2013. objavio je odabranu prepisku s nobelovcem J. M. Coetzeejem "Here and Now: Letters 2008–11", a 2017. opsežni "4321", prvi roman nakon sedam godina. Knjige su mu prevedene na 35 svjetskih jezika. Živi u Brooklynu, država New York, sa ženom Siri Hustvedt, također književnicom i dvoje djece.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –