Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Goran Pavel Šantek

Anthropos religiosus : Antropološko-religijski ogledi

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • 04/2011.
  • VIII, 117 str., meki uvez
  • ISBN 9789536927609
  • Cijena: 90.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Knjiga razmatra povijest antropoloških teorija ukoliko se one osvrću na čovjekovu religioznost i na značaj religije u oblikovanju ljudske zajednice. Pored povijesnog pregleda u kojemu se sažeto iznose teorije najznačajnijih mislilaca koji su se tijekom povijesti bavili odnosom religije i društva (od antičkih mislilaca do Prosvjetiteljstva, preko Hegela, Marxa, Webera i Durkheima) knjiga dosta podrobno donosi i povijest i opis jednog od suvremenih religijskih fenomena, naime Neokatekumenskoga puta.


***

Goran Pavel Šantek rođen je 1970. godine u Zagrebu. Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1995. godine diplomirao je etnologiju i filozofiju, 2000. godine je magistrirao, a 2005. obranio doktorski rad. Nakon rada na Institutu za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu te Sveučilištu u Zadru, od 2009. godine zaposlen je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Područja interesa su mu povijest, teorija i metodologija socijalne i kulturne antropologije te hrvatska i slavenska etnografija. Voditelj je nacionalnih i međunarodnih znanstvenih projekata s kojih radove objavljuje u domaćim i stranim časopisima i drugim izdanjima.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –