Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Luko Paljetak

Ne pišem pjesme nigdje nego tu gdje me stignu

  • Nakladnik: Matica hrvatska
  • 06/2011.
  • 68 str. , meki uvez
  • ISBN 9789531509251
  • Cijena: 70.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Četrdesetak najnovijih, nenaslovljenih pjesama Luka Paljetka podijeljenih u dva ciklusa (Tu i Nigdje) nesvakidašnjom lakoćom pjesničkoga izražaja prenose autoironične i samospoznajne formulacije koje se tiču zemnih i onostranih fenomena, obične svakidašnjice i nedosegnute vječnosti.

Jednostavno govoreći, već smo navikli da Paljetak i o najobičnijim stvarima i o stvarima koje spadaju u doseg Apsoluta govori apsolutno – maestralno!

Pjesme!

***

Luko Paljetak rođen je u Dubrovniku 1943. Nakon studija radio je kao dramaturg i redatelj u Kazalištu lutaka Zadar, a zatim kao asistent na Katedri za noviju hrvatsku književnost i na Katedri za svjetsku književnost. U to vrijeme bio je jedan od urednika časopisa „Zadarska revija“.

Nakon prestanka rada na Filozofskom fakultetu u Zadru 1978., vratio se u Dubrovnik gdje i danas živi. Godine 1994. postao je član suradnik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU), a 1997. njezin redoviti član.

Glavni je urednik časopisa „Dubrovnik“ koji objavljuje Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku. Autor je brojnih zbirki poezije, a piše i drame, prozu, kratke priče, studije, oglede i feljtone te monografije.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –