Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Svjetlan Junaković Luko Paljetak Luko Paljetak

Mali veliki svijet

  • Nakladnik: Algoritam
  • 04/2007.
  • 40 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532204964
  • Cijena: 69.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Mogu li mali i veliki živjeti zajedno skladnim suživotom? Naravno! Pogledajte samo kako u zajedničkim aktivnostima uživaju medvjed i pčele ili pak kit i sićušna ribica! U ovoj maštovitoj, duhovitoj i informativnoj knjizi uživat će i veliki i oni mali koji će nakon čitanja radosno shvatiti kako nema razloga da se radost druženja u prirodnoj, nenarušenoj harmoniji ne primijeni i na ljude, što najbolje ilustrira i primjer suradnje Svjetlana Junakovića i akademika Luke Paljetka koji je prigodnim stihovima popratio originalne ilustracije.

Svjetlan Junaković rođen je u 1961. godine u Zagrebu. Diplomirao je kiparstvo 1985. g. u Milanu (Accademia di Belle Arti di Brera). Za djecu je objavio 12 autorskih slikovnica u dvadesetak svjetskih zemalja (izdavač – Bohem Press, Zürich). U Hrvatskoj je surađivao s gotovo svim izdavačima. Surađuje s brojnim izdavačkim kućama u svijetu, a u Italiji uz ilustriranje bavi se i pedagoškim radom.

Uz ilustraciju bavi se slikarstvom i kiparstvom, posebno crtežom. Pet puta je sudjelovao na svjetskoj izložbi dječjih ilustracija u Bologni. Dva puta je sudjelovao na Bijenalu u Bratislavi. Ilustracije su mu uvrštene na izložbu «Deset europskih ilustratora» u Japanu.

Luko Paljetak autor je niza knjiga za djecu, dramskih djela, brojnih zbirki pjesama, knjiga feljtona, znanstvenih studija i iznimnog prevodilačkog opusa.

Svjetlan Junaković je rođen u Zagrebu 23. siječnja 1961. godine. Diplomirao je kiparstvo na likovnoj akademiji Brera u Milanu 1985. Izlagao je na samostalnim izložbama u inozemstvu i u Hrvatskoj. Surađuje s brojnim izdavačkim kućama kao ilustrator i autor knjiga za djecu, koje su objavljene u više od 30 zemalja. Dobitnik je brojnih nagrada za ilustraciju, animirani film, lutkarske predstave i skulpturu. 2016. dobio je godišnju Nagradu V. Nazor. Izvanredni je profesor na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –