Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Zoran Pilić

Ðavli od papira

  • Nakladnik: Profil
  • 10/2011.
  • 374 str., meki uvez
  • ISBN 9789533192796
  • Cijena: 99.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Roman o Šamskom i Fredu, piscima s oboda onog što zovemo zagrebačkom književnom scenom. Baš nekako na desetu godišnjicu tragedije u Columbineu Šamski, koji je samo Šamski kao što je Sting samo Sting, nakon poduže stvaralačke stanke počinje raditi na romanu "Tattoo". Priča je to o dvojici klinaca iz susjedstva, o onima uz koje odrastaju i nasilju koje se proteže od Columbinea preko Erfurta, Virginia Techa. Jokele. Kauhajokija pa sve do Winnendena i naselja Sloboština.

I dok Šamski, poput Tysona na kraju karijere, tetura između stvarnog života i fikcije, često ni sam ne znajući gdje završava jedno, a počinje drugo, Frederiku Čopu zvanom Fred događa se ono što najmanje želi - uspjeh. Cijeli svoj život Fred se svojski trudio ostati u zavjetrini anonimnosti, provlačiti se ispod radara, preživljavati s desetak čitatelja, a onda romanom "Franzenov protvanj", neočekivano i posve neplanirano, dospijeva u konkurenciju za jednu od najunosnijih književnih nagrada u regiji.

U eksplozijama nasilja i smijeha, između zbilje i umišljaja, zveckaju nevidljive škare ostavljajući iza sebe đavle od papira, likove ponekad toliko stvarne da biste ih - ako vam ponestane sreće - već danas mogli susresti na ulici.

Zoran Pilić rođen je 1966. u Zagrebu. Radi u Centru za autizam u Zagrebu, a osim pisanja kratke proze bavi se filmom: piše kritike, uređuje kataloge, prati filmske festivale u regiji. Objavio je: "Doggiestyle" (zbirka priča 2007.), "Krimskrams" (roman, 2009.), "Đavli od papira" (roman, 2011.), "Dendermonde" (poezija, 2013.), "Nema slonova u Meksiku" (zbirka priča, 2014), "Kad su Divovi hodali zemljom" (zbirka priča, 2017).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –