Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Fred Vargas

Bijesna vojska

  • Nakladnik: Edicije Božičević
  • Prijevod: Dubravka Celebrini
  • 01/2012.
  • 368 str., meki uvez
  • ISBN 9789536751785
  • Cijena: 26.54 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Malena starica iz normandskog sela dolazi u Pariz kako bi razgovarala isključivo s inspektorom Adamsbergom o čudnim događajima i glasinama koje potresaju njezino malo selo. Naime, jedne noći njezina je kći vidjela Bijesnu vojsku, vojsku neumrlih koju predvodi đavolji izaslanik Hellequin.

Prema legendi, demonska Bijesna vojska dolazi na zemlju kako bi lovila nečiste duše: ubojice, pljačkaše i sve ostale s nečistom savjesti...

Glasine se selom šire poput požara i selo je ubrzo prestravljeno najavom mnogobrojnih smrti i legendom koja to više nije, koja je postala stvarnost. Saslušavši staricu, Adamsberg odlučuje započeti istragu te odlazi u selo kojim je zavladalo praznovjerje i strah...

***

Fred Vargas, francuska spisateljica, povjesničarka i arheologinja, rođena je u 1957. u Parizu. Jedna je od  najprodavanijih autorica u Francuskoj i svijetu. Dosad je objavila sedam  romana s komesarom  Adamsbergom u 'glavnoj ulozi'. Uz prvijenac „Čovjek s plavim  krugovima“, u nakladi Edicija Božičević objavljen je roman „Čovjek, u zrcalu vuk“ i roman „Odlazi brzo, vrati se“ kasno za koji su joj dodijeljene dvije književne nagrade: Deutscher Krimipreis 2004 i Grand Prix Littéraire des Lectrices 2002. Triput je osvojila nagradu International Dagger Award  koju dodjeljuje Crime Writers Association. Gotovo sve njezine knjige dolaze na prva mjesta na francuskim ljestvicama najprodavanijih knjiga, a prevedene su na tridesetak svjetskih jezika. „Bijesna vojska“ najnoviji je roman Fred Vargas.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Bijesna vojska - Fred Vargas –

Open publication - Free publishing - More bijesna vojska

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –