Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Erwin Schrödinger

Što je život? : Fizičke značajke žive stanice"

  • Nakladnik: Izvori
  • 02/2012.
  • 120 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537015527
  • Cijena: 15.93 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Jedno od najpoznatijih klasičnih znanstvenih djela dvadesetoga stoljeća. Knjiga je pisana za nestručnjake, nefizičare, pa ipak se pokazala kao važan poticaj pri rađanju znanstvene discipline koju danas zovemo molekularna biologija te pri otkrivanju strukture molekule koju danas zovemo DNK. Ovo djelo podnaslova "Fizičke značajke žive stanice" tipičan je primjer kako interdisciplinarnim pristupom može pogled iz jedne znanosti otvoriti posve nove vidike u nekoj drugoj.

"Ova je knjiga poput dragulja s mnogo faceta... može se pročitati za nekoliko sati, a neće se zaboraviti cijeloga života."
Scientific American

"Poput tolikih djela koja su silno utjecala na ljudsku misao, i ovo upućuje na zaključke koji, kad ih jednom shvatimo, nose prizvuk očite istine..... Baš to ističe trajnu važnost knjige za nas i danas. Nju jednostavno vrijedi čitati uvijek iznova!"
Roger Penrose


***

Erwin Schrödinger, (Beč 1887 - Beč 1961), bio je profesor fizike u Zürichu, Berlinu, Oxfordu, Grazu, Dublinu i Beču. Njegovi radovi na području valne mehanike (Schrödingerova jednadžba), relativističke kvantne teorije, teorije gravitacije i jedinstvene teorije polja utkani su u temeljima suvremene fizike. Za svoj doprinos u razvoju kvantne teorije dobio je, zajedno s Paulom Diracom, Nobelovi nagradu za fiziku godine 1933.

Molekularni biolozi James Watson i Francis Crick su se pri otkrivanju građe deoksiribonukleinskih kiselina (DNK) poslužili Schrödingerovim zamislima iz knjige "Što je život?" napisane 1944. godine

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –