Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Danijel Dragojević

Žamor

  • Nakladnik: Meandar
  • 04/2005.
  • 170, tvrdi uvez
  • ISBN 9532061711
  • Cijena: 140.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Ako je u svojoj prošloj knjizi “Hodanje uz prugu” Dragojević bio zaokupljen kretanjem, procesom, u novoj se koncetrirao na pitanje prijelaza, prekoračenja, ruba, ulaska i izlaska, odnosno mjesta na kojima se ta pitanja susreću ili prelamaju. Izlazeći iz detalja, iz perifernog, s ruba uobičajene percepcije života i svijeta, Dragojević propituje podjednako intelektualne dvojbe kao i “privide”, banalnosti i suočavanje sa svakodnevnim.

I ma koliko god u nekim aspektima ova knjiga podsjeća na prostore iskustva kojima je autor i ranije bio zaokupljen, ona u bitnim svojim karakteristikama odmiče od ranijega iskustva i otvara pitanja s kojima se dosad nismo susretali niti kod Dragojevića, niti u hrvatskoj novijoj poeziji uopće. Teško je, naravno, govoriti o recepcijskim dometima neke knjige, osobito knjige poezije, no nedvojbeno je da iskustvo i perspektive Dragojevićeve knjige umnogome obogaćuju aktualitet hrvatske poezije!

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –