Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Zoran Kravar

Svjetonazorski separei

  • Nakladnik: Golden marketing / Tehnička knjiga
  • 12/2005.
  • 160, tvrdi uvez
  • ISBN 9532122311
  • Cijena: 150.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Radovi u ovoj knjizi posvećeni su antimodernističkim sadržajima hrvatske književnosti ranog 20. stoljeća. Smisaone veze tih sadržaja autor najčešće naziva "protusvijetovi", a u naslov knjige ušle su pod imenom "separei".

Zoran Kravar rođen je 1948. u Zagrebu. Završio Filozofski fakultet u Zagrebu te doktorat znanosti. Radio kao docent, zatim kao redovni profesor na katedri za teoriju književnosti Odsjeka za komparativnu književnost u Zagrebu. Piše studije, znanstvene radove, eseje u zbornicima i stručnim časopisima.

Do sad je objavio: "Studije o hrvatskom književnom baroku", (1975), "Kultura i funkcija opisa u hrvatskom baroknom pjesništvu", (1980), "Das Barock in der croatischen Literatuir" (1991), Tema "Stih" (1993), "Lirika i proza Antuna Gustava Matoša" (s Dubravkom Oraić), (1996), "Antimodernizam" (2004), "Sinfonia domestica. Članci o hrvatskoj književnosti I. i II. stupnja", (2005), i dr.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –