Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tahir Mujičić

Budi Hamlet, pane Hamlete! ili Valka : hercroman iz jednog rata i jedne revolucije

  • Nakladnik: AGM
  • 08/2012.
  • 328 str., meki uvez
  • ISBN 9789531744201
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Riječ je o černo-humornom romanu iz Domovinskog rata u kojem je najdojmljiviji upravo Hamlet koji ne želi sudjelovati u općem patetiziranju teme, ne traga ni za kakvom velikom istinom, ne kani zahvatiti "totalitet" društveno-političkih prilika i preciznost povijesnih situacija, ne stvara junake koje je hrvatska postratna politička zbilja ukinula i satrla, ne ispravlja "krive Drine" niti podilazi nekoj grupaciji/staležu itd.

U njemu nema cifranja života, niti ulagivanja čitatelju, ali opet nudi pregršt humora, otmjenog starinskog romantičarskog pristupa ratu, ljubavi i kazalištu, pardon - Kazalištu. I Mašte. I predanosti, i posvećenosti Stvaranju. Kniks!

( Jadranka Pintarić )


***

Tahir Mujičić
rođen je 1947. godine u Zagrebu, diplomirao je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (komparativna književnost/slavistika). Objavljivao je kazališnu kritiku, oglede, poeziju, kraću prozu, prevodio s engleskog i njemačkog, piše scenarije za Tv serije, film, TV-drame i radio-igre. Autor je i koautor knjiga drama: "Porod od tmine", "3jada, 3 stare krame", "Dvokrležje", "Mađarski trodram", "adHOC", "Kavehaz Torso" i "A kadet" te autor devet objavljenih knjiga poezije i jedne knjige proze. Ovo mu je prvi roman.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –