Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vlada Bulatović Vib

Neprevedene misli

  • Nakladnik: Šareni dućan
  • 11/2012.
  • 135 str., meki uvez
  • ISBN 9789533200453
  • Cijena: 7.83 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Vladimir Bulatović Vib rođen je 8. ožujka 1931. u selu Sopotsko, kod Resena (Makedonija). Posle velike mature (1949), Vib dolazi u Beograd i upisuje Višu novinarsko-diplomatsku školu; kad je škola rasformirana, upisuje se na Filozofski fakultet - Grupa za jugoslovensku književnost.

Novinarstvom se počeo baviti još kao đak gimnazije u Kragujevcu, gdje surađuje u lokalnom listu Svetlost. U Beogradu nastavlja pisati i objavljuje u Studentu. Tokom studija piše za mnoge književne časopise, a najčešće surađuje u listu Jež. Godine 1955. postaje stalni suradnik, a ubrzo i urednik ovog lista, gdje ostaje do 1961. Od tada, pa do 1963. urednik je novoformirane Beogradske nedelje. Tu piše stalne rubrike: »Nasmešite se, molim«, »Parole nedelje« i »Rubrika kojoj rastu zubi«, a ima i tjednu rubriku u listu Borba, gdje objavljuje satirične priče. Godine 1963. prelazi u list Politika, gdje ostaje sve do smrti.

Afirmirao se višegodišnjom stalnom rubrikom »Beleške s predumišljajem« (satirične priče u kojima reagira na aktualne događaje), a kasnije rubrikama »Korak nazad« (gdje objavljuje aforizme), »Vibriranje«, »Čaša vina iz novina«, »Pesme za tajni džep«... Jedno vrijeme bio je glavni urednik Politikinog zabavnika, potom i urednik Politike Ekspres. Svoje je članke objavljivao širom bivšeg jugoslavenskog prostora.

Vib je objavio pet knjiga: Budilnik (1963), Menjačnica ideala (1965), Veliko spremanje (1971), Korak nazad (1976) i izabranu satiru Šta je pisac hteo da kaže (1981); posthumno su objavljena njegova Izabrana dela u 4 knjige (1994), kao i zbirka eseja i putopisa Dežurno uvo vremena (1998).

Posljednjih šest godina života bolest ga je spriječila da piše i objavljuje. Umro je u Beogradu, 2. rujna 1994. godine.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –