Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ghjacumu Thiers

Korzikansko pjesništvo: Od napjeva do pjesme (antologija),

  • Nakladnik: Litteris
  • Prijevod: Vanda Mikšić
  • 12/2012.
  • 109 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537250508
  • Cijena: 16.59 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Aktualno korzikansko pjesništvo ima prilično ujednačen tematski teritorij na kojemu prednjači prizivanje prošle ili ugrožene poljoprivredno-pastirske civilizacije. Nadahnuće tada ima obilježje snažnog i često patetičnoga egzistencijalnog svjedočanstva. Otočki karakter zemlje također je često predmet tog pjesništva, uz oblike, boje i mirise, odnosno ugođaj koji se nastoji prikazati kao mudro pijanstvo osjetila. Od prisutnih tema, odnos prema zemlji kao matičnom elementu obrađuje se na vrlo različite načine.

Tim općim tendencijama pjesničkoga nadahnuća pridružuje se i možda originalnija produkcija koja je svojedobno htjela raskinuti s vječnim
pjesničkim načinima i temama. Izbor pjesama predstavljen u ovoj zbirci namjerno se usredotočio na takav tip pjesama.

Zbirka "Korzikansko pjesništvo : Od napjeva do pjesme" nastoji pokazati nekoliko najreprezentativnijih pjesama suvremenog otočkog pjesništva.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –