Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nedo Domenico Ilić

Mi putnici, antikvari smrtnosti

  • Nakladnik: Hrvatsko društvo pisaca
  • 12/2012.
  • 72 str., meki uvez
  • ISBN 9789537342548
  • Cijena: 80.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Zbirka pjesama "Mi putnici, antikvari smrtnosti" Nede Domenica Ilića knjiga je zatajenih identiteta, niza glasova koji stvaraju svojevrsni mišung identitarnosti. Ilić je antropolog mediteranizma, ali ne pribjegava katalogiziranju njegovih figura i manifestacija, naprotiv, iznimno je senzibilan pronicatelj u tvar, u supstancijalnost od koje je sazdan taj raznolik duh i dah. Dakako, to ne znači da je njegov stih suhoparna rasprava o kulturnoj povijesti.

Primjerice, temati kao što su duša, smrt i život, sumnja i vjera, dijalog s transcendentnim, reminiscencije o ljubavi, žudnja za onostranim i snovitim - koliko god zvučali poopćeno - u autorovim su stihovima uvjerljivi i autentični.

U formalnostilskom smislu Ilić se, pak, kreće od pjesama u prozi i sonetnih okušavanja do pjesama u slobodnome stihu, i u tome vrlo dobro ekvilibrira.

Ivan Herceg

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –