Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Petar Filipić

Ekonomski paradoksi

  • Nakladnik: Jesenski i Turk
  • 11/2012.
  • 368 str., meki uvez
  • ISBN 9789532226201
  • Cijena: 18.58 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Petar Filipić, jedan od vodećih profesora i znanstvenika s Ekonomskog fakulteta u Splitu, stekao je reputaciju inventivnog i odvažnog autora koji se rado upušta u teme i probleme kojih se drugi klone te to radi na osebujan, a stilski atraktivan način.

Ovo je djelo neuobičajena i u hrvatskoj ekonomskoj literaturi jedinstvena kombinacija znanstvenog djela i znanstvene publicistike, slobodnog esejističkog diskursa, zabavnog, iskričavog i duhovitog - te studijskog priručnika koji teži poučiti i dopuniti neke ključne koncepte i probleme mikroekonomije i makroekonomije.

Vojmir Franičević


Autor istražuje teme s kojima se ekonomska znanost bavi već dugi niz godina, ali te ekonomske fenomene dovodi u ravan realnog života i tu otkriva paradoksalnost. Koliko god koncept ceteris paribus bio zgodan i metodički elegantan, on usmjerava ekonomsko rezoniranje na ravan modelskog, hipotetičkog, odnosno nerealnog. I na ovom paradoksu i na mnogim drugima autor pokazuje razinu njihove odvojenosti od svakodnevnog života realnih ljudi.

Teško je naći djelo s kojima bi se "Ekonomski paradoksi" mogli uspoređivati. Djelo je potpuno originalno.

Zlatan Reić

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –