Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dora Kinert Bučan

Žal : Posvećeno svima koji odlaze

  • Nakladnik: Jesenski i Turk
  • 12/2012.
  • 144 str., meki uvez
  • ISBN 9789532226225
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Žal" je zbirka putopisnih eseja u kojima autorica razmatra sudbinu grada s kojim je obiteljski povezana. Turistički probitak Hvara prikazan je kao erozija urbanog bića grada, njegove kulturne baštine i pripadajućeg duhovnog identiteta. Izložen devastaciji i otuđenju, njegov usud postaje paradigma svijeta što je na putu da postane svijet u kojem se ne može istinski živjeti.

Kako Hvaru ući u dušu a ne kritizirati ga i ironizirati? Kako izbjeći banalnost udivljenja i bahatost zgražanja? To što je bio nekadašnji ‒ pa čak i donedavni ‒ Hvar, bilo je jednostavno Bogom dano. Neke su se stvari same od sebe posložile i ispalo je tako kako je ispalo ‒ savršeno. Hvar je možda i najljepša žrtva među žrtvama globalističkog trenda simulacije koja podrazumijeva brisanje stvarnosti.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –