Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Željko Ivanjek Jacob i Wilhelm Grimm

Pepeljuga

  • Nakladnik: Profil
  • Ilustracije: Dubravka Kolanović
  • 02/2014.
  • 24 str., meki uvez
  • ISBN 9789533132860
  • Cijena: 29.90 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Poznati hrvatski novinar, pisac, scenarist i književni kritičar Željko Ivanjek ukoračio je u predivni svijet bajki i prepričao poznatu bajku braće Grimm. Vjerno originalu, s najvažnijim detaljima, stilski dotjerano Ivanjek je ispripovijedao ove bajke čiji će likovi oživjeti pred dječijim očima, potaknuti im maštu i pokazati im snagu dobrote, nevinosti i vjernosti. U trenucima kad se čini da će zlo nadvladati, da će opaki ljudi uspjeti u svojim opasnim naumima i spletkama, dogodi se obrat i dobro ipak pobijedi.

Poznata hrvatska ilustratorica Dubravka Kolanović prikazala je ove bajke svojim prepoznatljivim nježnim stilom, bajkovitom atmosferom i toplinom.

Željko Ivanjek rodio se 30. prosinca 1954. u Zagrebu. Gimnaziju je završio na Trešnjevci te jednu godinu u SAD-u. Na četvrtoj godini prestao studirati indologiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radio je kao novinski urednik, novinar, televizijski redatelj i scenarist. Napravio je osamdeset dokumentarnih i dokumentarno-igranih filmova, među kojima jesu: Alberto Fortis: Put po Dalmaciji, James Joyce u Puli (1981), serije Prizori iz prošlog stoljeća (1982–5), U potrazi za izgubljenim vremenom (1991), Kroz Hrvatsko zagorje itd. Autor je kazališne drame Legenda o Josipi. Zaposlen kao novinar u Jutarnjem listu.

Objavio je sljedeće knjige: "U sjeni Južnog medvjeda" (roman u tri čina, za djecu), Zagreb 1978., "Antologija američke kratke priče", Zagreb 1985., "Peto razdoblje" – samostalni broj časopisa Quorum (izbor prevedenih eseja), Zagreb 1987., "Epicikli u azilu" (sastavi – kratke priče), Zagreb 1988., "Kraj povijesti" (sastavi – kratke priče), Zagreb 1989., "Knjiga pingvina" (prirodopis ili životopis), Zagreb 1992., "Mali rječnik romantizma", Zagreb 2001., "350.332 udarca" (kratke priče), Zagreb 2003., "Pohvala zaboravu" (eseji i članci), Zagreb 2006.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –