Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Hunter S. Thompson

Strah i požuda u New Yorku : Priče o smrti američkog sna

  • Nakladnik: Šareni dućan
  • Prijevod: Damir Biličić
  • 06/2014.
  • 128 str., meki uvez
  • ISBN 9789533200712
  • Cijena: 69.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Postoje pisci čija je književnost nadrasla same autore, a postoje oni čiju je književnost zasjenio sam autor. Točnije: lik autora. Hunter Stockton Thompson pripada ovoj drugoj skupini, iako je za života objavio dvadesetak knjiga i stotine novinskih tekstova, a među njegovim naslijeđem našlo se, razasuto i nekako zaboravljeno, pet priča za koje ni vlasnici autorskih prava nisu znali gdje se sve nalaze.

Tako su priče u ovoj knjizi ne samo prvi put objavljene na hrvatskom jeziku nego su i prvi put uopće objavljene zajedno kao zbirka priča! Očekivano izvrsne, priče donose novi pogled na djelo i lik Huntera S. Thompsona, na književnika u punoj snazi, pritom rušeći stereotip o prolupanom i neobuzdanom avanturistu koji će iskoristiti svaku priliku da pomakne granice izdržljivosti.


Thompsonovo nasljeđe je ogromno. Bio je gonzo prvak i kao takav ostao je obavezna literatu­ra za sve novinare koji stavljaju Subjektivnost iznad Objektivnosti. Thompson je postao brend, popkul- tuma ikona koja i danas privlači publiku svojim dje­lom i kontroverznim načinom života.

 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –