Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Lovorko Marić

Pas Gorostas i Mačak Živčak : Igrokaz u tri dijela

  • Nakladnik: Izdanja Antibarbarus
  • 09/2014.
  • 132 str. , meki uvez
  • ISBN 97889532491449
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Čudesno je što se odvija u dječjem umu, te na koji način osnovnoškolac upotrebljava izraze, idiome, riječi, da bi predstavio svoju viziju, ispričao svoju priču, prikazao jedan novi svijet. Svijet koji je izmislio, opisao kao da ga je doživio, koherentno i uvjerljivo. S likovima koji nose svoj karakter od početka do kraja, dosljedno i  čvrsto. Da nije tako, ne bih se odlučila na tiskanje ovog igrokaza. A odlučila sam se zahvaljujući sestri autora, koja nije mogla zaboraviti igrokaze koje je napisao mali brat u dobi od 10 do 14 godina, znajući njihovu snagu i potencijal.

Pročitavši rukopis, zabavljena i impresionirana, nakon što sam začuđeno, gotovo s nevjericom, pratila rime, fabulu, osobine likova, zaključila sam da ga treba objaviti sa svim njegovim malim „nesavršenostima“, bez ispravljanja stilističkih nezgrapnosti i pravopisnih nejasnoća.

Tako je nastala ova knjiga.

Nadam se da će i mali i veliki čitaoci uživati s Mačkom Živčakom i Psom Gorostasom, jer živost i mašta ovog komada možda su jači nego kod nekih odraslih pisaca za djecu!

Simona Goldstein, urednica

***

Lovorko Marić rođen je u Zagrebu 1987. godine. Još od malih nogu pokazuje veliki interes za čitanje i pisanje književnih radova, što je i rezultiralo pisanjem ovih igrokaza i drugih radova u osnovnoškolskom razdoblju. Igrokazi su bili pisani između 1997. i 2002. godine. Usprkos pokušajima da se igrokazi izdaju 2002. godine, nije došlo do izdavanja knjige i Lovorko se okrenuo drugim interesima. Nakon završene srednje škole u Zagrebu nastavio je i završio visoko školovanje ekologije i održivog razvoja u Austriji i Australiji. Danas živi i radi u Zagrebu, te i dalje piše u slobodno vrijeme.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –