Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Marijan Grakalić

Intimna sanjarica Zagreba

  • Nakladnik: Izdanja Antibarbarus
  • Ilustracije: Edit Glavurtić
  • 12/2013.
  • 98 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532491340
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Zagrebačke ulice i njihovi stanovnici dijele život, javu i snove. Ovo su neke od priča koje su nekim čudom postale dio ove sanjarice. Neke od tih priča možda se i nikada nisu dogodile, neke niti neće, njih sam vjerojatno tek sanjao. U krajnjoj liniji, to i nije važno, snovi su tek jedan od pogleda na svijet koji se mijenja, nestaje, kao i mi zajedno s njime." (Marijan Grakalić)

U ovoj zbirci kratkih priča, o snovima u i o zagrebačkim ulicama, Grakalić nas gotovo u stilu magijskog realizma vodi kroz snovitu kartu grada, pripovjedački blago, fragmentirano no cjelovito, povezano glavnim lajtmotivom, životom i s one strane jave i s ove strane sna.


Priče prate ilustracije umjetnice Edit Glavurtić, na kojima se doslovce isprepliće mapa grada sa simbolima i znakovima, od kojih se neki lako raspoznaju, dok su drugi također na toj dobro poznatoj međi, s licima uspavanim, ozbiljnim, tek razbuđenim...

 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –