Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Colleen Higgs

Tražeći nevolju : I druge priče iz Yeovillea

  • Nakladnik: Izdanja Antibarbarus
  • 12/2015.
  • 110 str., meki uvez
  • ISBN 9789532491661
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Tražeći nevolju i druge priče iz Yeovillea" Colleen Higgs zbirka je kratkih priča o životu u živopisnom predgrađu Johanessburga, koji je sve do 90-ih slovio kao Greenwhich Village toga grada. U tom pulsirajućem kvartu miješale su se rase, kulture, živjelo se mimo apartheida koliko se moglo, a koncerti, predstave, festivali i druga razna događanja privlačila su i mlade, i strance, i činile život drugačijim od ostatka zemlje.

"Mjesto događanja ovih priča je Yeoville, predgrađe Johannesburga, a vrijeme je kraj osamdesetih i početak devedesetih godina 20. stolječa. Mnogi ljudi moje generacije trudili su se iz petnih žila shvatiti i živjeti svoj život u zemlji koja je u to doba izgledala kao da se kotrlja prema građanskom ratu ili sveopćem raspadu. No, brzina tranzicije prema demokraciji početkom devedesetih postala je ohrabrujuća. Ove priče kazuju kako se živjelo u Yeovil-leu u Južnoj Africi, u vrijeme kada je sve bilo spremno za veliku promjenu..."

Colleen Higgs

Colleen Higgs (1962, Kimberley, Južna Afrika) južnoafrička je spisateljica i izdavačica. Objavljuje poeziju i kratke priče u književnim i znanstvenim časopisima u Južnoj Africi zadnjih dvadesetak godina. Uz objavljivanje u zbirkama pjesama poput "Dinaane"; "Just Keep Breathing Home, Away" te "Stray", objavila je dvije knjige poezije pod naslovom "Halfborn Woman" i "Lava Lamp Poems", te zbirku kratkih priča "Tražeći nevolju".

Poznata je kao osnivačica i urednica nezavisne feminističke izdavačke kuće Modjaji Books (Cape Town) koja objavljuje radove južnoafričkih spisateljica.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –