Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jadranka Ivandić Zimić

Neobična jutra jedne obične Flekice

  • Nakladnik: Edicije Božičević
  • 04/2016.
  • 40 str., meki uvez
  • ISBN 9789537953522
  • Cijena: 80.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

"Neobična jutra jedne obične Flekice" Jadranke Ivandić Zimić kratka je ilustrirana zbirka koja se sastoji od sedam priča za djecu i mlade, a toplim, jednostavnim jezikom progovara o ljubavnim problemima i razmišljanjima obične kućne mačke, Flekice. Zbirka zapravo progovara o nizu vrlo poznatih, arhetipskih tinejdžerskih ljubavnih situacija i o njihovom sretnom ili nesretnom razrješenju, uzimajući kao likove mačke u malom, zatvorenom susjedstvu, punom osebujnim likova, gazdarica, pasa, ptica, i svega ostaloga što pripada u dvorišta prigradske zone.

Jezik je nepretenciozan, tečan, s povremenim korištenjem pjesničkih metoda i figura, ali koncentrirajući se na dijaloge i zanimljive minijature – situacije u kojima se Flekica iznenada nalazi i iz kojih isto tako iznenadno izlazi, dajući čitatelju uvid u njezin unutarnji monolog.

Ilustracije Antonije Marinić daju posebnu živost ovoj neobičnoj knjizi o jednoj običnoj kućnoj mački. Cilj knjige doprijeti je do djece najmlađega uzrasta, ali i do mlađih adolescenata, upućujući na nekonfliktno rješavanje problema i komunikaciju.

Dr. sc. Jadranka Ivandić Zimić savjetnica je u Uredu za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske. Dosad je objavljivala stručne članke i radove, slikovnicu "Neobična jutra jedne obične Flekice" (u suradnji s ilustratoricom Antonijom Marinić) i zbirku novela "Zvala sam se Ljerka". Naslovna priča iz zbirke novela dobila je nagradu za najbolji neobjavljeni rukopis Matice hrvatske Osijek 2015. godine.

Dio njezine poezije i proze objavljen je u časopisu „Oberon: zbornik Kluba kreativnih žena“. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –