Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ivica Jakšić Čokrić Puko

Papafigo : Iz špilje u špilju

  • Nakladnik: AGM
  • 05/2018.
  • 216 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789531744904
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Papafigo" je cjelina, možda otok, kontinent ili svijet, u svakom slučaju svakodnevica koju prepoznajemo i iščitavamo na raznim razinama. Svijet je to pun živopisnih likova s jedne i došljaka s druge strane koji predstavljaju priču o sebi i teško je reći tko je domaći.

Stvarnost nije ono što se svakodnevno događa, nego i sve ono što bi se moglo dogoditi, a možda još više ono što se ne događa, a moglo je da je netko slijedio obećanja, resurse, prioritete…

Svoje storije Puko ispisuje „na svim hrvatskim jezicima“, a to znači da uz standardni jezik šarm djelu daju i lokalizmi, šatra te općepoznate izreke i citati različitih europskih jezika.

Sintagme, asocijacije, ponavljajuće prispodobe naguravaju se u Pukinu kulturnom krajoliku. Čitatelju je taj krajolik dovoljno prepoznatljiv da Puko sve češće stavlja točku i ne završavajući rečenice, prepuštajući završnu kreaciju (ili trajno ponavljajuću spasonosnu izreku) čitatelju.

Ivica Jakšić Čokrić Puko, antifašistički umjetnik, borac protiv turizma, demokracije i Coca-Cole, rođen je 6.veljače 1955.god. u Bolu na Braču – i živjet će vječno. Do sad je u izdanju AGM-a izašlo 6 njegovih naslova: "Marsadura", "003 Crui/Ne/seri/katalog sudbina", "Ježeva kućica (za Hrvate)", "Paloc kuća u kući", "Samer tajm i Škuoj".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –