Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Wytske Versteeg

Boy : Roman

  • Nakladnik: Lector
  • Prijevod: Gioia-Ana Ulrich Knežević
  • 01/2019.
  • 173 str., meki uvez
  • ISBN 9789535955658
  • Cijena: 14.47 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Wytske Versteeg, jedna od najdarovitijih nizozemskih autorica svoje generacije (1983.), u trećem, nagrađenom romanu "Boy" potvrđuje status hrabre, iznimne spisateljice. Dječak Boy jedinac je u obitelji posvojitelja. Budući da je drugačiji, zlostavljaju ga u školi, no on ne govori o onome što proživljava. Nakon školskoga izleta dolazi do tragedije. Boyeva pomajka, iako shrvana tugom, odlučna je krenuti u potragu za istinom. Policija smatra da je dječak dignuo ruku na sebe, ali njegova majka u to ne vjeruje.

Ustrajna u namjeri da pronađe pravi odgovor, ona slijedi trag učiteljice Hanne koja je toga kobnog dana bila s Boyevim razredom na izletu. Hannah je u međuvremenu započela novi život u zabačenome selu na istoku Europe i dočekuje Boyevu majku ne sluteći ništa. Kako među dvjema ženama raste povjerenje, tako i Hannah postupno počinje pripovijedati o Boyu. No njegova majka na umu ima samo jedno: osvetu.


Ukratko, "Boy" je snažna knjiga o učincima duševne boli kao posljedice suspregnute, pa i otvorene agresije. Sumnje o porijeklu, nevinosti i izdaji, ljubavi i osobnome interesu u ovoj su izuzetnoj priči iskazane na posve originalan način.

 

Očaravajući prikaz ljudskoga uma i uzorna analiza sadašnjega društva.
Frankfurter Allgemeine

Potresna, lišena voajerizma i čudesno napisana knjiga koju ne možete ispustiti iz ruku.
Elle Njemačka

Snažna i uvjerljiva studija o tome kako su prave žrtve oni koji ostaju iza najdražih.
Irish Times

Wytske Versteeg rođena je 1983. u Nizozemskoj. Diplomirala je političke znanosti 2005. godine, a 2008. je objavila nefikcionalni roman "Ovo nije beskućnik" koji se temelji na njezinim volonterskim iskustvima i koji vješto isprepleće filozofsku književnost s novinarskim gledištima i osobnim svjedočanstvima beskućnika.

Knjiga je nagrađena priznanjem za najbolji prvijenac i nominirana za Jan Hanlo Essay Prize. U proljeće 2012. objavila je hvaljeni roman "Nevažni", nominiran za nagrade Opzij Literature Prize 2013 i AKO. Njezin treći roman "Boy" (2013.) ovjenčan je nagradom BNG Literature i nominiran za prestižno priznanje Libris. Roman "Karantena" objavljen je 2015. godine, a "Šminka" 2018.

Njezine su knjige prevedene na engleski, njemački, talijanski, danski i turski.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –