Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Marjolijn Hof

Male šanse

  • Nakladnik: Lector
  • Prijevod: Gioia-Ana Ulrich Knežević
  • 12/2019.
  • 96 str., meki uvez
  • ISBN 9789535955696
  • Cijena: 11.81 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Roman za djecu "Male šanse", hvaljene nizozemke Marjolijn Hof, duhovit je, potresan i dirljiv. Otac devetogodišnje djevojčice Kike, liječnik bez granica, nestaje u ratnom vrtlogu u dalekoj zemlji. Uplašena Kika na neobičan način nastoji utjecati na sretan ishod potrage za ocem. Ona smatra kako bi žrtva kućnog ljubimca mogla povećati izglede da njezin otac bude pronađen živ. Kika, naime, ne poznaje nikoga tko je istodobno ostao bez kućnog ljubimca i bez oca. Neobičan i zanimljiv roman koji govori o privrženosti, ljubavi i nadi u bolje sutra.

Marjolijn Hof rođena je 1956. u Amsterdamu. Diplomirala je bibliotekarstvo i pohađala školu kreativnog pisanja. Gotovo dvadeset godina radila je kao knjižničarka, a od 1999. godine posve se posvetila pisanju. Debitirala je romanom za djecu "De bloem van de buurt" (Najljepši cvijet u četvrti, 1999.), a do danas je objavila dvadesetak knjiga za djecu i mlade, među kojima se ističu hvaljene i nagrađivane: "Een kleine kans" (Male šanse, 2006.), "Moeder nummer nul" (Majka broj nula, 2008.), "Mijn opa en ik en het varken Oma" (Moj dida i ja i svinja zvana Baka, 2011.) i "De regels van drie" (Pravila trojice, 2013.).

Roman "Male šanse" nagrađen je trima nagradama, preveden na trinaest jezika i prema njemu je 2011. godine snimljen nagrađivani film u režiji Nicole van Kilsdonk.

Marjolijn Hof, osim knjiga za djecu i mlade, piše drame i poeziju, dobitnica je mnogih književnih nagrada i jedna od najuspješnijih nizozemskih međunarodno priznatih autorica za djecu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –