Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Peder Frederik Jensen

Posrnuli svijet

  • Nakladnik: Lector
  • Prijevod: Mišo Grundler
  • 10/2020.
  • 119 str., meki uvez
  • ISBN 9789538361012
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kratke priče iz zbirke "Posrnuli svijet" danskoga pisca Pedera Frederika Jensena nastale su tijekom autorovih putovanja domovinom. Nadahnute viđenim slikama i prizorima, one čitatelja šalju na putovanje danskim krajolikom dopuštajući mu da zaviri u život Danaca iz svih slojeva društva. Posrnuli svijet sastoji se od 25 kratkih priča o prizorima iz svakodnevnog života bez ikakva uljepšavanja.

"Obreli smo se u Danskoj, zemlji ultimativne sreće. Nad čijim vodama i livadama, poput kakva Andersenova plašta, lebdi opjevani  „hygge“...  I ne dopušta nam da budemo išta manje doli temeljito i beznadno sretni. No, jesmo li ipak malo popustili, „posrnuli“ pod tim nemogućim teretom? To će nam pokušati dočarati Peder Frederik Jensen, mladi lav sjeverne književnosti, u ovoj iskrenoj i minuciozno složenoj zbirci priča, koja je sve osim razdragane razglednice iz Legolanda. Život kao kaleidoskop nasumičnih događanja, pokatkad kao puko trajanje. Ili samotno tumaranje od postaje do postaje bez hektičkog traganja za kakvim višim smislom. Zavidnom literarnom vještinom Jensen ogoljuje pojedinca, inokosno biće, u njegovu neveselu postojanju, bivanju kao takvom, uz sporadične i nepotisnute čulne senzacije. U neizrečenome krije se postojanost koja obećava, intrigira i poziva na opetovano čitanje." (bilješka urednice)


Nova knjiga Pedera Frederika Jensena je zbirka kratkih priča koju je napisao darovit pisac. Posrnuli svijet je surova i privlačna knjiga koja potiče na razmišljanje i daleko je bolja od svih drugih novih danskih kratkih priča. Počeo sam čitati priče koje je napisao briljantni mladi autor. I nikada ih neću zaboraviti.
Horsens Folkeblad 

Briljantne, suptilne kratke priče o svim stvarima koje oblikuju naš svakodnevni život.
Fyens Stiftstidende

"Posrnuli svijet" Pedera Frederika Jensena iza kulisa svakodnevnoga života skriva golemu dramu.
Flensborg Avis

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –