Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Iva Dužić

Bodljikava knjiga

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • Ilustracije: Davor Schunk
  • 10/2019.
  • 112 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537997717
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Bodljikava knjiga", kratki je dječji roman autorice Ive Dužić napisan u poglavljima u čija se radnja odvija na dnu Jadranskoga mora. Iz vizure morskih ježeva, mali čitatelj promatra svijet podmorja, upoznaje Moregrad, odlazi u moregradsku školu i uči morsku abecedu.

Ježići u školi proživljavaju prve ljubavi koje su zamršene baš poput onih koje doživljavaju djevojčice i dječaci s “kopnene strane Jadranskog mora”.

Uveden u priču čitatelj promišlja o očuvanju prirodnih ljepota Jadrana, upoznaje važnost i ljepotu čitanja te proživljava napete pustolovine, a na kraju spoznaje što je pravo prijateljstvo. Kroz jednostavne rečenice vidljiv je autoričin smisao za naraciju te je prikazana uvijek aktualna tema odrastanja.

"Bodljikava knjiga" bavi se temama djetinjstva, prijateljstva, dječje igre, obitelji, sretnih završetaka, pustolovine i zaljubljivanja. Knjigu je ilustrirao grafički dizajner, crtač, stripaš i svestrani umjetnik Davor Schunk.

Iva Dužić rođena je 1980. godine u Sisku gdje i danas živi i radi. Autorica je tekstova slikovnica “Sisak Smjehograd” i “Priča o Žirku” te autorica zbirke pjesama “Sve što vrijedi: pjesme za obiteljsko čitanje” za koju je dobila prvu nagradu “Kitica” 2016. godine.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –