Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jagdish Bhagwati

Slobodna trgovina danas

  • Nakladnik: Masmedia
  • Prijevod: Sanja Bingula
  • 02/2006.
  • 186, tvrdi uvez
  • ISBN 9531574790
  • Cijena: 25.22 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Koliki je značaj slobodne trgovine u kontekstu globalizacije, kakav je njezin utjecaj na socijalnu politiku, te koji su argumenti protiv preferencijalne trgovine? Na ta nam pitanja odgovara vodeći svjetski stručnjak za trgovinsku politiku Jagdish Bhagwati u svojoj knjizi "Slobodna trgovina danas"

Knjiga "Slobodna trgovina danas" sastoji se od tri predavanja, od kojih u prvome Bhagwati govori o suočavanju s konvencionalnim prijetnjama slobodnoj trgovini, u drugom objašnjava pojam 'poštene trgovine', zatim tematizira društvena i moralna pitanja koja se ovom prilikom nameću i govori o raspodjeli dohotka. U posljednjem, trećem predavanju ističe prednosti multilateralizma u odnosu na regionalizam i bilateralizam, daje smjernice za postizanje slobodne trgovine, te donosi mogućnost alternativnih pristupa oslobađanju trgovine.

Knjiga je namijenjena stručnjacima iz područja ekonomije, financija, trgovinske politike, zatim profesorima i studentima ekonomije, te svima koji prate suvremena ekonomsko-politička zbivanja u svijetu.

Jagdish Bhagwati je profesor ekonomije na Sveučilištu Columbia, savjetnik Ujedinjenih naroda i Svjetske trgovinske organizacije, te autor i koautor više od trideset knjiga iz područja trgovinske politike. U ovoj knjizi, za čije je hrvatsko izdanje osobno napisao poseban predgovor, Bhagwati sustavno zastupa liberalizaciju u kontekstu međunarodne trgovine, pri čemu naglašava da je trgovina prilika, a ne prijetnja.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –