Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Mladen Šutej ... [et al.]

Nautički peljar hrvatskog Jadrana

  • Nakladnik: Masmedia
  • 12/2006.
  • 528 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9531574928
  • Cijena: 76.10 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
«Nautički peljar hrvatskog Jadrana» prvi je peljar na hrvatskom tržištu koji na osobito detaljan način obrađuje svaku pojedinu lokaciju hrvatskog Jadrana. U njemu se nalazi cijelo područje hrvatske obale iz nautičke perspektive na 528 stranica, s 420 karata i više od 500 fotografija snimljenih iz zraka. “Nautički peljar hrvatskog Jadrana” djelo je petorice autora, Mladena Šuteja, Mladena Gerovca, Darka Stipaničeva, Damira Miloša i Milana Ilića čiji tekstovi sadrže pregršt korisnih informacija o 264 glavne luke, marine i uvale, o prilazu, sidrištima, vezovima, lučkim komunikacijama, podatke o svjetionicima i navigaciji, benzinskim crpkama, opskrbljenosti i zanimljivostima.

Kartografski podaci su potpuno ažurirani, a fotografije snimljene upravo za potrebe ove knjige. Svaka lokacija, osim tekstom, prikazana je i barem jednom fotografijom, kako bi je nautičari mogli prepoznati, te sadrži jednu ili više karata. Posebnost ovoga peljara sastoji se i u tome što su u njoj detaljno prikazane luke, lučice i uvale, kojih obično nema u drugim peljarima. U njima se najčešće prikazuju samo karte velikih područja. Svaka lokacija fotografirana je iz zraka, a na samoj fotografiji jasno je ucrtan put uplovljavanja.

Knjiga je u prvom redu namijenjena nautičarima, nautičkim turistima, te iznajmljivačima plovila, ali i svima onima koji se to tek spremaju postati i žele upoznati raznolikost hrvatskog Jadrana.

O autorima:

Mladen Šutej, ujedno i glavni urednik ovoga Nautičkog peljara, svjetski je poznat nautičar i osnivač jedne od prvih škola jedrenja na krstašima na Jadranu. Osnovao je Hrvatski oceanski jedriličarski klub i s ekipom entuzijasta izgradio jedrilicu Hrvatska čigra, kojom je objedrio svijet. Prvi je Hrvat koji je sam prejedrio Atlantik. Jedri više od 40 godina tijekom kojih je prošao oko 200.000 milja.

Mladen Gerovac se bavi novinarstvom. Piše nautičke novinarske članke u Vjesniku, a sudjelovao je i u organizaciji i realizaciji Vjesnikove nautičke patrole. Uređuje nautičku rubriku u časopisu Auto klub, te redovno prati ACI Match Race. Sudjeluje kao član posade i kao skiper na mnogobrojnim regatama. Urednik je nautičke rubrike u Jutarnjem listu, te piše reportaže za Gloriju i Playboy.

Darko Stipaničev najčešće jedri u splitskom i dubrovačkom akvatoriju tražeći puste uvale, bježeći od pretrpanih luka i lučica. Sudjelovao je u brojnim regatama. Jedan je od pokretača web časopisa o moru www.morsko-prase.hr Za potrebe pisanja splitsko-dalmatinskog dijela ovog peljara, još je jedanput sustavno prošao sva mjesta i sve uvale koje se u peljaru spominju, a u pisanju je koristio i vlastite brodske dnevnike.

Damir Miloš napisao je mnogo tekstova o jedrenju, a za školu jedrenja Adriatic Nautical Academy priredio je priručnik za početnike, nakon toga i Jedriličarski brevijar – Pod jedriljem krstaša. U putopisnoj knjizi ACY No. 1 opisao je put maksi krstašem do Amerike i natrag. Prvi ozbiljniji pristup jedrenju usvojio je u školi jedrenja Mladena Šuteja. Autor je i osnivač web časopisa Morsko prase i aktivno sudjeluje u tridesetak regata godišnje.

Milan Ilić oplovio je cijeli Jadran sa školskim brodom Jadran, i to više puta tijekom školovanja na srednjoj vojnoj pomorskoj školi u Splitu. Jedrio je i na regatnom krstašu Divna. Među prvim je polaznicima nautičke akademije u sklopu ACI-ja. Ljeti radi kao instruktor jedrenja u ANA-i ili skiper u charteru.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –