Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Arturo Perez-Reverte

Kraljica juga

  • Nakladnik: Izvori
  • Prijevod: Mario Marcos Ostojić, Tatjana Margeta Grubišić-Čabo
  • 12/2007.
  • 415 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532032987
  • Cijena: 21.24 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Jedan od najčitanijih španjolskih autora Arturo Pérez-Reverte još uvijek je relativno slabo poznat hrvatskoj čitateljskoj publici, mada mu je ovo peta objavljena knjiga u nas (uz prethodno prevedena djela "Slika flamanskog majstora", "Klub Dumas ili Richelieuova sjena", "Koža na bubnju" i "Učitelj mačevanja").

Za djelo "Kraljica juga" oni koji su ga čitali kažu da nisu u stanju dovoljno brzo okretati stranice koliko ih nosi napetost radnje, jer roman je, što autor ni ne taji, pisan po uzoru na "Grofa Monte Krista" Alexandra Dumasa. Kao i u Dumasovom romanu, i ovdje je okosnica romana priča o izdaji i osveti, a glavna junakinja je siromašna Meksikanka, koja je, stigavši ne svojom voljom u Španjolsku, spletom okolnosti postala uspješna poslovna žena.

No, iza paravana njenih tvrtki kriju se milijunski poslovi narkomafije početkom 1990-tih godina. Zahvaljujući uhodanom prebacivanju droge preko Sredozemlja i svojim vezama, Meksikanka je postala moćna, postala je legendom - 'Kraljica juga', kako su je prozvali novinari. Policija joj nije mogla dokazati ilegalne poslovea a njen uspon u svijetu narkomafije sve je iznenadio.


Španjolski književnik Arturo Pérez-Reverte rođen je 1951. u Cartageni. Prije nego što se posvetio književnosti, radio je kao ratni izvjestitelj, pa je tako 1991. izvještavao iz rata u Hrvatskoj, za Španjolsku televiziju. U romanu "Territorio Comanche" (1994) opisuje svoj boravak u Hrvatskoj i Bosni za vrijeme trajanja Domovinskog rata.

Autor desetak romana («El maestro de esgrima»; «El husar»; «La tabla de Flandes»; «El club Dumas»; «Territorio Commanche» i dr.) proslavio se romanom "Slika flamanskog majstora" (1990), a prema njegovom romanu "Klub Dumas" Roman Polanski snimio je film "Deveta vrata". U svojoj domovini posebno je poznat po povijesnoj seriji o pustolovinama kapetana Alatriste.

Arturo Pérez-Reverte bio je ratni dopisnik tijekom dvadeset i jedne godine. Autor je mnogih romana, od kojih su u nas prevedeni "La tabla de Flandes" (Slika flamanskog majstora, 1997.), "El club Dumas" (Klub Dumas ili Richelieuova sjena, 1999.), "El maestro de esgrima" (Učitelj mačevanja, 2001.), "La piel de tambor" (Koža na bubnju, 2001.) i "La Reina del Sur" (Kraljica juga, 2007.), te već legendarna niza povijesnih romana o pustolovinama kapetana Alatristea.

Član je Španjolske kraljevske akademije.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –