Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Gary Zukav Linda Francis

Izbor duše : Odgovoran izbor

  • Nakladnik: Dvostruka duga
  • Prijevod: Aleksandra Mihaljević Barlović
  • 01/2008.
  • 208 str., meki uvez
  • ISBN 9789532870039
  • Cijena: 18.58 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Ljudi svaki dan donose stotine odluka, ali većina njih ipak smatra da imaju vrlo malo nadzora nad vlastitim životom. Autor glasovitog bestselera “Život duše” u ovom se djelu pridružuje svojoj duhovnoj partnerici Lindi Francis u revolucionarnom razmatranju moći izbora promjene života iznutra prema van.

Knjiga "Izbor duše" čitljivim tekstom i praktičnim vježbama opisuje kako nam svaki trenutak u životu nudi mogućnost izbora: ustrajati u starim, ograničenim obrascima ili eksperimentirati s neograničenim potencijalom oslobađanja. Bez obzira na to jesu li vaši izbori veliki ili se doimaju malima, donose vam posljedice za koje morate prihvatiti odgovornost. Djelo “Izbor duše” pokazuje vam kako je jedan od mnogih izbora u svakoj situaciji najbolji - s ciljem stvaranja sklada, suradnje ili štovanja života. Ova osobita knjiga nudi vam slobodu eksperimentiranja s vlastitim životom kako biste ustanovili što za vas djeluje, a što ne djeluje, kako biste se promijenili umjesto da optužujete druge - ukratko, kako biste otvorili srce i stekli istinsku moć.

S istom tankoćutnošću koja je djelu “Srce duše: Emocionalna svjesnost” dala toliku dubinu, Zukav i Francis vode vas korak po korak prema razvijanju sposobnosti oslobađanja od nesvjesnih izbora koji vas sputavaju i ograničavaju vaše životno ispunjenje.

“Svi vaši izbori stvaraju posljedice bez obzira na to razmišljate li o njima i jeste li ih uopće svjesni. Kad izaberete, stvarate posljedice koje ćete sami doživjeti. Zato je važno shvatiti da neprestano izabirete te razviti svjesnost o vlastitim izborima. U suprotnom ćete i dalje doživljavati posljedice, no to možda neće biti one koje biste željeli”.

***

Gary Zukav rođen je u Teksasu, odrastao u Kanzasu, diplomirao na Harvardu i služio u Vijentnamu. Njegovo buntovništvo i ovisnost o seksualnosti ustupili su mjesto strasti za stvaranjem stvarne moći – povezivanjem osobnosti s dušom.

Godine 1979. objavio je svoju prvu knjigu «The Dancing Wu Li Masters: An Overview of the New Physics», koja je osvojila Američku nagradu za znanost, a 1989. «Život duše». Nakon toga radio je emisije s Oprah Winfrey, a «Život duše» je postao broj jedan na listi uspješnica. 2000. godine objavio je knjigu «Soul Stories» a 2002. «Srce duše» i «Izbor duše» («The Mind of the Soul: Responsible Choice») zajedno s Lindom Francis. Njegove knjige su se prodale u ukupno šest milijuna primjeraka prevedenih na dvadeset četiri jezika.

Gary Zukav jedan je od najutjecajnijih pionira pokreta "Um, tijelo, duh" i autor četiriju uspješnica New York Timesa, među kojima su i najprodavanija "Život duše", te "Dancing Wu Li Masters" (Rasplesani Wu Li Majstori) koja je osvojila Američku književnu nagradu za znanstveno područje. Tiskano je više od šest milijuna njegovih knjiga, koje su prevedene na više od trideset dva jezika. Gary Zukav odrastao je na američkom srednjem zapadu, diplomirao je na Harvardu, a prije nego što se počeo baviti pisanjem, postao je časnik specijalnih postrojbi Američke vojske, u čijem je sastavu služio tijekom Vijetnamskog rata. Danas živi u Oregonu s duhovnom partnericom Lindom Francis.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –