Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Grupa autora

Povijest Venecije 1-2

  • Nakladnik: Izdanja Antibarbarus
  • Prijevod: Grupa prevoditelja
  • 01/2008.
  • 1372 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532490497
  • Cijena: 91.58 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Povijest Venecije", kao dio velikog izdanja Storia d'Italia ("Povijest Italije") izdavačkekuće Utet iz Torina, jedno je od najrespektabilnijih izdanja iz tog područja kojeje okupilo najeminentnije talijanske i strane autore.

Ovo opsežno i kompleksno djelo prvi je prijevod povijesti Venecije na hrvatski jezik, a budući da se dio hrvatske povijesti - jednako one političke, pomorske, gospodarske, napose pak kulturne - nekoliko stoljeća najuže prožimao s poviješću Mletačke Republike, njegovo objavljivanje ispunjava veliku prazninu u hrvatskoj kulturi uopće, a napose u hrvatskoj historiografiji.

Djelo je kompendij podataka o venecijanskoj povijesti, ali i nastojanje da se prevladaju zastarjele koncepcije i jednostrano tumačenje povijesnih i etnokulturnih pojava. Stoga i ne začuđuje da su autori - u prikazu istarske i dalmatinske prošlosti(«Stato da mar») - posegnuli i za radovima hrvatskih autora (Šime Ljubića, Grge Novaka, Vjekoslava Maštrovića, Tomislava Raukara, Miroslava Bertoše ...), dakako samo onim prevedenim na neki od stranih jezika.

Djelo "Povijest Venecije" znanstveno je koncipirano, podrobno dokumentirano, te odiše ozbiljnošću i savjesnim pristupom.

Autori: Gherardo Ortalli, Giorgio Cracco, Gaetano Cozzi, Michael Knapton, Gaetano Cozzi, Giovanni Scarabello

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –