Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
David Squire

Razmnožavanje i uzgoj mladica

  • Nakladnik: Leo-commerce
  • Prijevod: Damir Ivankić
  • 01/2008.
  • 80 str., meki uvez
  • ISBN 9789532181685
  • Cijena: 9.16 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Želja za razmnožavanjem bilja je strast koju dijele mnogi vrtlari i mnoge metode razmnožavanja bilja su jednostavne i ne traže skupu ili specijaliziranu opremu. Doista, da biste stvorili cvjetnu gredicu s jednogodišnjim biljkama otpornima na mraz trebate imati samo nekoliko paketića sjemena, grablje, motiku i vrtni konopac. Vijugavo polaganje stabljike niskog raslinja iz grma je također jednostavno, dok dijeljenje zeljastih trajnica odmah daje nekoliko novih biljaka.

Mnoge biljke se mogu razmnožavati na nekoliko načina: neki su komplicirani, drugi pak jednostavni, iako razvoj nove biljke ne mora biti brz. Princip vijugavog polaganja je jednostavan, ali puštanje korijenja traje nekoliko mjeseci. Kroz ovu knjigu, gdje god je to moguće, najjednostavniji način za uzgoj određene biljke je objašnjen.

Dio ove praktične knjige, sa svim slikama u boji, obuhvaća sve od A do Ž o popularnom vrtnom i sobnom bilju i načinima na koje ih se može razmnožavati. Popis je organiziran abecednim redom po botaničkom nazivu biljke. Također, ovdje ćete naći objašnjenja o načinu rasta svake biljke - bilo da je jednogodišnja biljka, dvogodišnja, zeljasta trajnica, grm, drvo ili penjačica - da biste bolje razumjeli zašto se biljka razmnožava na određeni način. Indeks naziva biljaka pomoći će vam da brzo pronađete biljku koju tražite. S ovom knjigom jednostavnom za korištenje moći ćete uzgojiti mladice većine biljaka koje rastu u vrtovima i kući.

Kroz čitavu knjigu naći ćete savjete u koje doba godine treba uzgajati koje bilje. Zbog globalnih, ili čak regionalnih promjena klime i temperature, spominju se četiri glavna godišnja doba, a svako od njih je podijeljeno u 'rano', 'sredinu i 'kasno' - npr. 'rano proljeće', 'sredina proljeća' i 'kasno proljeće'.

Imena biljaka se provlače kroz cijelu knjigu i navedena su na latinskom i hrvatskom jeziku. Imena biljaka koja nisu poznata na hrvatskom jeziku, navedena su samo na latinskom jeziku.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –