Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
David Squire

Začinske biljke : Praktični priručnik za uzgoj aromatičnog bilja te oblikovanje, sadnju, oplemenjivanje i njegu vrtova s aromatičnim biljem

  • Nakladnik: Leo-commerce
  • Prijevod: Rajna Maršanić-Jovanović
  • 08/2008.
  • 80 str., meki uvez
  • ISBN 9789532181777
  • Cijena: 9.16 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Kulinarske aromatične biljke, ili začinsko bilje, najstarije su i najpoznatije biljke, a u srednjovjekovno doba koristile su se za prikrivanje mirisa pokvarene hrane, kao što su jelima, koja bi inače bila neizražajna i jednolična, pridavale zanimljive okuse. Začinske biljke još uvijek se posvuda koriste i mnoge pružaju vrlo osobite okuse; ostale se dodaju kao ukras salatama, sendvičima i ostalim jelima.

Ljekovite trave su također popularne i u davna vremena bile su glavni izvor ljekovitih sredstava. Danas su začinske biljke omiljene u vrtovima svih veličina i oblika. Mnoge se ujedno mogu uzgajati u posudama na balkonu ili prozorskoj dasci. Ova izuzetno ilustrirana i praktična knjiga opisuje velik raspon začinskih biljaka, od luka vlasca do đumbira. Većina je idealna za uzgajanje u umjerenim klimatskim područjima, dok su neke manje otporne i treba ih zimi zaštititi.

Knjiga sadrži i metode branja, pohranjivanja i korištenja začinskih biljaka, kao i njegu i uzgoj vlastitih biljaka, bilo sjemenom, reznicama ili dijeljenjem. Mnoge biljke su ujedno idealne za rukovet vrtove, cvjetne aranžmane i pot-pourrie. Ova knjiga će obogatiti vaš vrt biljkama, kao i dodatnim osebujnim okusima vašu hranu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –