Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
David Squire

Biljke penjačice

  • Nakladnik: Leo-commerce
  • Prijevod: Rajna Maršanić-Jovanović
  • 01/2008.
  • 80 str., meki uvez
  • ISBN 9789532181593
  • Cijena: 9.16 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Penjačice i zidni grmovi su doprinos prirode 'okomitom' vrtlarenju. To su vrlo uporabljive biljke; dok su neke vrlo snažne i izrastu u visoka stabla, druge su mnogo suzdržanije i prekrivaju potporne rešetke i zidove, a uzgajaju se i u loncima. Mnoge penjačice i zidni grmovi imaju lijepe cvjetove, dok druge imaju privlačno lišće. Listovi nekih od njih su prošarani, dok drugi postaju jarkih boja prije otpadanja ujesen. Postoje i grmovi s bobicama, a mnogi su izuzetno otporni i idealni za sadnju uz hladne i izložene zidove.

Ruže penjačice i puzavice također se ističu u ovoj šarolikoj knjizi; mnoge imaju jake i raznovrsne mirise, među ostalima, jabuke, maline, naranče, mošusa, klinčića i mirhe.

Ova poticajna, praktična knjiga prepuna informacija prikazuje širok raspon penjačica i zidnih grmova, a pruža i vrlo važne informacije o njihovu izboru, sadnji i njezi. Korak po korak, uz pomoć mnoštva ilustracija, ova će vam knjiga odogovoriti na sva pitanja o ovim vrlo uporabljivim biljkama i kako ih najbolje uzgojiti.

Donoseći pravu odluku o kupnji prave penjačice, najvažniji je dio uspješnog prekrivanja zida ili potporne rešetke. Ako se, nakon nekoliko godina, pokaže da je neka penjačica ili zidni grm presnažan - ili da čak nije dovoljno prekrio luk ili rešetku -to će biti veliko razočaranje. Stoga ova knjiga predstavlja dragocjenu pomoć za uspješno vrtlarenje 'u visinu', i vrlo poticajan dio biblioteke o uređenju vrta.

Uključuje i abecedni popis penjačica.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –