Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
David Squire

Orhideje

  • Nakladnik: Leo-commerce
  • Prijevod: Rajna Maršanić-Jovanović
  • 01/2008.
  • 80 str., meki uvez
  • ISBN 9789532181623
  • Cijena: 9.16 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Često se misli da je orhideje teško uzgajati i da je gotovo nemoguće to raditi u kućnim uvjetima. Prije je to vjerojatno bilo točno, no danas može svatko uzgajati orhideje u kući. Međutim, najveći udio u tom uspjehu ima odabir prikladnih biljaka. Sve više vrtnih centara, kao i specijaliziranih rasadnika, prodaje orhideje koje su prikladne za uzgoj u kući, možda na prozorskoj dasci, stolu i u izložbenom ormariću. Međutim, prije nego što krenete s kućnom zbirkom, vrijedilo bi posjetiti nekoliko rasadnika i vidjeti što se od orhideja nudi te zabilježiti one koje vas naročito privlače.

Orhideje se mogu uzgajati i u stakleniku i grijanom zimskom vrtu, a za tu namjenu postoji čak i veći izbor prikladnih biljaka. Ma gdje ih uzgajali, njihova osjetljiva, zamršena, živopisna i često voštana priroda će vas očarati. Porodica orhideja je jedna od najbrojnijih u biljnom carstvu i obuhvaća gotovo 800 različitih rodova, s više od 25 000 vrsta, a tu je još i 100 000 umjetnih hibrida, a svake godine ima još novih. Postoje orhideje koje će ugoditi svačijem ukusu.

Ovaj praktični priručnik u boji vodi čitatelje kroz proces odabira biljke i specijalne tehnike uzgoja koje orhideje zahtijevaju, a pruža i uvid u širok raspon trenutno dostupnih orhideja za uzgoj u kući te u stakleniku i zimskom vrtu.

Ulljučuje popis orhideja od A-Ž.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –