Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Helena Burić

Kratka povijest bolesti

  • Nakladnik: Hrvatsko društvo pisaca
  • 03/2009.
  • 64 str., meki uvez
  • ISBN 9789537342203
  • Cijena: 80.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
"Pričaj mi strašne stvari o sebi" svojevrsni je stihovni  crescendo na kraju prve knjige mlade splitske pjesnikinje Helene Burić kojim zatvara svoju bolnu 'monodramu' "Kratka povijest bolesti".

U začudnim razgovorima sa samom sobom, s onom drugom i trećom u sebi (lirski subjekt kao da ima nekoliko jednako važnih sjena), pjesnikinja nam gotovo biblijski objavljuje kako ništa drugo izvan nas samih zapravo i ne postoji. A ako i egzistira, na svim onim šarenim i ćudljivim mjestima, onda svojim bjesovima i frustracijama samo narušava krhku ravnotežu života, ljubavi...

Kako pronaći drugi spol a da bude pravi, da istodobno uznemirava i iscjeljuje, kao da se pita pjesnikinja. Kako zaustaviti kotač žudnje i straha, strasti i nemoći, ali i sigurno nastaviti putovanje? "Dijagnoza" koju iščitavamo u ovoj knjizi sasvim sigurno obećava.

Ivan Herceg

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –