Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nick Cave

Smrt Bunnya Munroa

  • Nakladnik: Šareni dućan
  • Prijevod: Denis Peričić
  • 09/2009.
  • 222 str., meki uvez
  • ISBN 9789536683969
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Nick Cave, mračni bard rocka i jedna od najutjecajnijih ikona suvremene kulture, u svom drugom, dugoočekivanom romanu (ponovno u izdanju Šarenog dućana) još jednom potvrđuje svu raskoš svojih raznorodnih talenata!

"Smrt Bunnya Munroa" je mahnita priča o netom obudovjelom trgovcu kozmetičkim proizvodima, svojevrsnom “bludnom sinu” opsjednutom nebrojenim seksualnim i inim zastranjenjima; o njegovom alegorijskom “putovanju na kraj noći” u potrazi za vlastitom dušom i fantazmagoričnoj transformaciji iz razvratnog ševca preko promućurnog trgovca u “živog” mrtvaca...

Nakon ovako kvalitetnog, žestokog i modernog uratka, definitivno više nema dvojbe da Cave visoko postavlja letvicu svoje nove, posve ozbiljne književne karijere. Jer, ovo je dobar i zaokružen, ali prije svega, neobično dojmljiv i duboko potresan roman – pravo otkriće za površne poznavatelje Caveova stvaralačkog opusa, a ultimativna lektira za fanove. Riječju: književni događaj par (s)excellence!

Nick Cave (punim imenom Nicholas Edward Cave) rođen je 22. rujna 1957. u gradiću Warracknabeal, u saveznoj australijskoj državi Victoriji, kao sin majke Dawn i oca Colina Cavea. Nakon srednje škole Cave je 1976. počeo studirati slikarstvo na Caulfieldskom institutu za tehnologiju (današnje Sveučilište Monash, jedno od najpriznatijih u Australiji), ali od studiranja slikarstva odustao je već iduće, 1977. godine da bi se u potpunosti posvetio glazbi. Potkraj sedamdesetih osnovao je sastav The Birthday Party i nakon nekoliko uspješnih koncerata članovi se odlučuju preseliti u London, a potom u Berlin, ali sastav se nedugo potom raspada.

Godine 1983. Cave je u Berlinu osnovao sastav Nick Cave and the Bad Seeds, s kojim je izdao sedamnaest studijskih albuma. Nakon dovršetka debitantskog romana "I magarica ugleda anđela" (And the Ass Saw the Angel, Black Spring Press, London, 1989.), Cave se kratko prije rušenja Berlinskog zida seli iz Zapadnog Berlina u Sao Paulo. Godine 1993. odlučuje se vratiti u London.

Kao književnik i pjesnik najpoznatiji je po svojim romanima "I magarica ugleda anđela" i "Smrt Bunnya Munroa" (The Death of Bunny Munro, Canongate Books, London, 2009.) i zbirkama poezije "King Ink I" (Black Spring Press, London, 1988.) i "King Ink II" (Black Spring Press, London, 1997.), a također i po glazbenoj suradnji s kultnim filmskim režiserom Wimom Wendersom u filmovima "Nebo nad Berlinom" (1987.), "Do kraja svijeta" (1991.), "Daleko, a tako blizu!" (1993.), "Palermo Shooting" (2008.).

Tijekom posljednjih nekoliko godina njegova web stranica The Red Hand Files i događanja uživo pod nazivom „Conversation With“ omogućuju Caveu da istražuje i produbi odnos s fanovima.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Smrt Bunnya Munroa - Nick Cave –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –