Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
David Squire

Kućne biljke

  • Nakladnik: Leo-commerce
  • Prijevod: Rajna Maršanić-Jovanović
  • 10/2009.
  • 160 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532182248
  • Cijena: 280.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
U današnjem užurbanom životu i pritisak što ga stvara u našem životu, mirna atmosfera koju mogu stvoriti kućne biljke je vrlo bitna. Izbor kućnih biljaka je velik, uključujući cvjetne i lisnate vrste, kao i kućne paprati, bromelije, kaktuse i ostale sukulente, palme i cikade, lukovičaste biljke i biljke kukcojede. Sve one imaju različite potrebe i bilo da je vaš dom vikendica ili stan u višekatnici, postoje biljke koje će tamo uspijevati. Neke su porijeklom iz tropskih i suptropskih krajeva, dok su druge dovoljno otporne da rastu na otvorenome u umjerenim podnebljima, no mogu se uzgajati u zatvorenome kad su mlade i u loncu.

U prikazu kućnih biljaka u drugom dijelu ove knjige naći ćete podrobne informacije o potrebama svake biljke, od topline i svjetlosti tijekom cijele godine, do zalijevanja i prihranjivanja, kao i o načinu razmnožavanja kućnih biljaka.

Uzgoj kućnih biljaka je sveobuhvatan hobi koji zahtijeva vještinu i posvećenost zato što su toliko raznolika skupina, od biljaka koje potječu iz pustinja do onih s naslijeđem džungle. Neke imaju vrlo ograničen vijek trajanja, dok ostale zadrža­vaju svoj izložak tijekom cijele godine. Dok neke biljke zadovoljno uspijevaju na prozorskim daskama, ostale se razviju u velika, uočljiva obilježja koja tako dugo žive da postanu dio doma poput psa ili mačke. Zapravo, nije nepoznato za dugovječne biljke da im se daju imena kućnih ljubimaca!

 
U ovom priručniku nalazi se sve što ste oduvijek željeli znati o kućnim biljkama, a iz sadržaja izdvajamo:

- odabir i njega kućnih biljaka
- razmnožavanje kućnih biljaka
- zalijevanje, prihranjivanje, održavanje
- prikaz više od 300 vrsta

 
David Squire je znalac hortikulture koji je napisao više o 70 knjiga o vrtlarenju. U ovom priručniku pruža jednostavne upute i savjete o načinu njege i razmnožavanju biljaka, kao i opširan prikaz cvatućih i plodovitih biljaka, kaktusa, sukulenata, palmi, cikada, lukovičastih biljaka, bromelija i paprati.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –